SNS Reaal Groep

Persbericht
PRESS RELEASE
Voorstel op agenda BAVA SNS REAAL aangenomen

Utrecht, 3 december 2009

De Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) van SNS REAAL N.V. heeft vandaag ingestemd met het voorstel tot wijziging van het bezoldigingsbeleid van de Raad van Bestuur. Dit nieuwe bezoldigingsbeleid zal per 1 januari 2010 effectief zijn De hoofdpunten van dit nieuwe bezoldigingsbeleid zijn:
· Totale bezoldiging van de voorzitter van de Raad van Bestuur daalt met 30%. Bezoldiging van de overige bestuursleden daalt met gemiddeld 15%;

· Variabele beloning 50% van het bruto jaarinkomen bij performance 'at target'. Dit was 100% voor de voorzitter en 80% voor overige bestuursleden;

· Max variabele beloning 100% van het bruto jaarinkomen. Dit was 160% voor de voorzitter en 128% voor overige bestuursleden);

· De variabele beloning wordt alleen nog in cash uitbetaald en niet meer in aandelen. Het nieuwe beloningsbeleid is in lijn met maatschappelijke ontwikkelingen, de Code Banken en het Herenakkoord.
Daarnaast heeft de aandeelhoudersvergadering kennis genomen van de voorgenomen benoeming van Dick Okhuijsen (44) tot lid van de Raad van Bestuur van SNS REAAL N.V. Direct na de BAVA heeft zijn benoeming plaatsgevonden. Dick Okhuijsen gaat ook deel uitmaken van de statutaire directie van SNS Bank N.V. en REAAL Verzekeringen N.V. Binnen de Raad van Bestuur wordt hij primair verantwoordelijk voor de verzekeringsactiviteiten van REAAL en Zwitserleven.
Over SNS REAAL
SNS REAAL is een innovatieve dienstverlener op het gebied van bankieren en verzekeren met een primaire focus op particulieren en het MKB in Nederland. Haar activiteiten bestrijken drie kernproductgroepen: hypotheken en vastgoedfinanciering, sparen en beleggen, en verzekeren. Vanuit een lange traditie voelt SNS REAAL zich verbonden met de Nederlandse samenleving. Met een balanstotaal van bijna Euro 129 miljard (30 juni 2009) is SNS REAAL een van de grote bankverzekeraars in Nederland. De onderneming heeft bijna 7.700 medewerkers (FTE) en heeft haar hoofdkantoor in Utrecht.
Disclaimer
Dit persbericht bevat uitsluitend feitelijke informatie en dient niet te worden opgevat als een opinie of aanbeveling met betrekking tot de koop of verkoop van aandelen of andere effecten die zijn uitgegeven door SNS REAAL N.V. Dit persbericht bevat geen waardeoordeel of voorspelling met betrekking tot de financiële resultaten van SNS REAAL N.V.