Ingezonden persbericht


Vrouwen kiezen meest gewilde gadget van 2009

Start verkiezing 'girls gadget van 2009'

Amsterdam, 3 december 2009 - Vandaag start de verkiezing voor de Girls gadget van 2009. De verkiezing is Women only om eens echt de wensen van vrouwen te laten zien en dat een gadget niet per se een likje roze verf nodig heeft om vrouwelijk te zijn. In totaal zijn er 15 verschillende gadgets genomineerd.

Onlangs bleek uit onderzoek dat vrouwen beter met techniek kunnen omgaan dan mannen. Toch dachten fabrikanten tot voor kort dat gadgets alleen voor mannen waren of hadden ze het idee dat een product als vrouwelijk kon worden gekwalificeerd wanneer er een roze kleurtje overheen werd gespoten of diamantjes op waren geplakt. In een onderzoek van Saatchi & Saatchi uit het jaar 2007 werd al duidelijk dat fabrikanten van consumentenelektronica in dat jaar ruim 900 miljoen euro zijn misgelopen omdat ze de vrouwen niet wisten te bereiken.

Nog altijd ontwikkelen mannen de meeste gadgets, maar om een goed vrouwenproduct te maken heb je echt de input van een vrouw nodig. Vrouwen zijn namelijk dol op gadgets die het leven makkelijker maken. Desondanks zijn niet alle vrouwengadgets die op de markt komen even vrouwvriendelijk. Om fabrikanten, waaronder initiatiefnemer NAVIGON, meer inzicht te geven in de wensen van de Nederlandse vrouw wordt na het stemmen kort gevraagd waar een gadget aan zou moeten voldoen.

De 15 genomineerde producten voor de beste gadget van 2009 zijn: iRiver e-reader, Sony Ericsson Jalou Dolce & Gabbana, Sony Vaio P-Series Notebook, Sony Digital Photo frame, Samsung Portable HD, NAVIGON 2410, Canon Digital IXUS, Apple iPhone 3GS, Nintendo Wii Balance Board, Polaroid Pogo instant printer, Asus eee PC, Sony T serie digital camera, Aiptek Pocket Cinema, LG EL40 New Chocolate, en de Cooler-e-reader.

De stemmers maken kans op een NAVIGON 2410, een navigatiesysteem met voetgangersnavigatie. Dit systeem onthoudt waar je auto staat geparkeerd en helpt ook bij het vinden van je favoriete winkels. Zo is het ook mogelijk om, tijdens het lopen, shoppingroutes op te slaan en te delen met vriendinnen!

Benieuwd waar de Nederlandse vrouw op gaat stemmen? Kijk voor meer informatie op www.girlsgadget2009.nl.

Stemmen is vanaf vandaag mogelijk via de website www.girlsgadget2009.nl en kan tot tweede kerstdag.

###

Over NAVIGON:
Navigon AG is een van de toonaangevende leveranciers van navigatiesystemen. Navigon staat voor hoge kwaliteit GPS-navigatie op Pocket PC's, PNDs en mobiele telefoons dankzij de samenwerking met gerenommeerde fabrikanten van consumentenelektronica. Daarnaast levert het ook professionele navigatieoplossingen zoals driver-assistance functies voor de automotive OEM-markt. Navigon is opgericht in 1991 en heeft meer dan 400 werknemers bij vestigingen in Azië, Europa en Noord-Amerika. - Navigon. And the world is yours.

Voor meer informatie over NAVIGON kijkt u op www.Navigon.com

Daarnaast kunt u ons online volgen via:
Twitter: www.twitter.com/NAVIGON_ Flickr: http://www.flickr.com/photos/Navigon/ YouTube: http://www.youtube.com/user/NAVIGONcom Facebook: http://www.facebook.com/pages/NAVIGON/51924150929



Ingezonden persbericht