Nieuwe film opent de weg naar gelukkigere wereld zonder misdaad


AMSTERDAM, 20091203 -- Nu de politie van Amsterdam net begonnen is met een actiemaand tegen straatcriminaliteit, heeft ook de stichting De weg naar geluk een nieuwe, gelijknamige film uitgegeven om zo jongeren op een moderne manier normen en waarden bij te brengen.

Normaal gesproken is er enorm veel criminaliteit in het centrum van Amsterdam in de maand december. Mensen die hun kerstinkopen doen worden beroofd, winkels die rond deze tijd vaak veel contant geld in de kassa hebben liggen worden overvallen en in de drukte denken kruimeldieven dat zij hun "cadeaus" niet af hoeven te rekenen.

" Juist in deze tijd is het goed om met zijn allen te kijken hoe we hier wat aan kunnen doen. We kunnen niet gewoon doorgaan en doen alsof onze neus bloedt. Hoe vaak is het niet gebeurd dat iemand ander je fiets heeft "geleend", mensen hun afspraken niet nakomen of vandalen je spullen vernietigen. Met zijn allen kunnen we deze houding veranderen en zo een gelukkigere wereld creeren", aldus de woordvoerder van De weg naar geluk.

De nieuwe film laat aan de hand van een reeks verhalen zien hoe verkeerde keuzes, dillema's en trauma's het leven van de hoofdrolspelers beinvloeden en hen in een diep dal kunnen brengen. Maar het laat ook zien hoe zij daar weer uit kunnen komen. "Er is geen mens op de wereld die geen nieuwe start kan maken," schreef L. Ron Hubbard, grondlegger van de Scientology filosofie, in het boekje.

Met deze film hoopt de organisatie mensen aan te sporen om niet altijd de makkelijkste weg te kiezen, maar de eerlijke weg te nemen. Uiteidelijk duurt eerlijkheid namelijk toch noch altijd het langst.

Voor meer informatie of je eigen exemplaar van het boekje waar de film op gebaseerd is, kijk op www.dewegnaargeluk.nl.





Ingezonden persbericht