PresikGAAF! aan 13 werkgevers uitgereikt


Keurmerk uitgereikt aan werkgevers die zich onderscheiden

ARNHEM, 20091203 -- Presikhaaf Bedrijven heeft aan 13 werkgevers uit de regio Midden Gelderland het PresikGAAF!-keurmerk uitgereikt. Dit nieuwe keurmerk wordt toegekend aan bedrijven die voldoen aan een aantal criteria. Het belangrijkste criterium is dat bij het bedrijf medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk zijn.

Goed voorbeeld
Een onafhankelijke commissie van prominente werkgevers uit de regio heeft na onderzoek besloten welke werkgevers dit keurmerk verdienen. Het gaat om bedrijven die naast het aan het werk hebben van werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt, ook Presikhaaf Bedrijven een warm hart toedragen en als ambassadeur willen optreden. Presikhaaf Bedrijven hoopt dat het toekennen van het PresikGAAF!-keurmerk zal bijdragen om meer werknemers buiten Presikhaaf Bedrijven te plaatsen. "Goed voorbeeld doet goed volgen", aldus Joan van Poelje, algemeen directeur bij Presikhaaf Bedrijven.

Ambassadeurs
De 13 werkgevers die het keurmerk in ontvangst namen, mogen zich `ambassadeur van Presikhaaf Bedrijven' noemen. De ambassadeurs zijn (in willekeurige volgorde):


Mond en Riksen B.V. (Arnhem)
Promens B.V.(Zevenaar)
Nederlands Openluchtmuseum (Arnhem)
Synerlogic (Duiven)
WISA B.V. (Arnhem)
Bazo Staalbeheer B.V. (Velp)
2 Switch (Regio Gelderland)
Willemsen de Koning B.V. (Arnhem)
NedStack B.V. (Arnhem)
Bierman Kwekerij (Ressen)
Het Gelders Archief (Arnhem)
Openbare basisschool de Spil (Duiven)
ISS landscaping services BV (Arnhem)

Meedenken en meedoen
De medewerkers van Presikhaaf Bedrijven onderscheiden zich door hun gemotiveerde en betrokken manier van werken. Volgens algemeen directeur Van Poelje is dit is een absolute meerwaarde voor de bedrijven. "De medewerkers willen de opdrachtgever laten zien dat het hebben van een arbeidsbeperking niet ten koste gaat van kwaliteit en motivatie. Integendeel, ze denken juist actief met de opdrachtgever mee. Onze medewerkers tonen aan dat ze gewoon goed zijn in werk en zien ook graag zelf een goed resultaat", aldus Van Poelje.

Symposium
Voorafgaand aan de uitreiking van de keurmerken, werd een symposium gehouden met als onderwerp: onderscheidend ondernemen? `Deal or no deal'? Onder leiding van Frits Wester werd door ruim 200 werkgevers gediscussieerd over een aantal interessante en relevante werkgeversvraagstukken. Werkgevers konden stelling nemen over onderwerpen, zoals de kredietverstrekking van banken aan ondernemers, of de kilometerheffing winst oplevert voor ondernemers, en het arbeidsethos van jongeren op de arbeidsmarkt.

Presikhaaf Bedrijven biedt in de regio Midden Gelderland mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, hulp bij het verkrijgen van een zo regulier mogelijke baan. Presikhaaf Bedrijven voert voor 11 gemeenten in Midden Gelderland de Wet sociale werkvoorziening uit. Binnen het bedrijf staan de ontwikkeling van medewerkers en het bevorderen van hun mogelijkheden centraal.





Ingezonden persbericht