Dierenhulp zonder Grenzen zoekt Galgo Star


VALTHERMOND, 20091203 -- Dierenhulp zonder Grenzen is naarstig op zoek naar de hond Star. Star is een drierjarig teefje dat in 2007 vanuit Spanje naar Nederland kwam. Zij is toen geadopteerd door een mevrouw uit Tiel. Sinds de eigenaar door omstandigheden niet meer voor deze hond kon zorgen, is Dierenhulp zonder Grenzen het spoor bijster geraakt.

Tot ontzetting van de Stichting is Star naar het dierenasiel in Tiel gebracht. Dit dierenasiel heeft na controle van de microchip echter verzuimd om met de rechtmatige eigenaar, Dierenhulp zonder Grenzen, contact op te nemen. Het is namelijk gebruikelijk dat Dierenhulp zonder Grenzen altijd zelf opvang voor de honden regelt, wanneer de adoptanten niet meer voor de honden kunnen zorgen. Uitgangspunt hierbij is dat de honden van Dierenhulp zonder Grenzen nooit in een asiel belanden, maar in een opvanggezin.
De Galgo Star werd echter in januari vanuit Dierenasiel Tiel bemiddeld, zonder Stichting Dierenhulp zonder Grenzen hiervan op de hoogte te stellen. Dierenhulp zonder Grenzen wil nu graag weten waar Star verblijft en of zij het goed maakt. Het is onder geen beding de bedoeling van de Stichting om Star, wanneer zij een goed tehuis heeft, haar daar weg te halen. Wel wil de Stichting zekerheid over de situatie van Star, en wordt er altijd een schriftelijke overeenkomst met de adoptant gesloten. Dit omdat Dierenhulp zonder Grenzen nu eenmaal de verantwoordelijkheid voor de dieren binnen haar stichting draagt, maar daarnaast ook verantwoording schuldig is over de dieren aan de vereniging uit Spanje waar Star vandaan komt. Dierenasiel Tiel en de Dierenbescherming weigeren echter alle medewerking.
En daarom is Dierenhulp zonder Grenzen nu naarstig op zoek naar Star. Heeft u meer informatie over Star, dan kunt u contact opnemen
St. Dierenhulp zonder Grenzen





Ingezonden persbericht