TANDBERG introduceert nieuwe vorm van Telepresence


Met T3 Custom Edition speelt TANDBERG in op nieuwe trend

AMSTERDAM, 20091203 -- TANDBERG, leverancier en producent van telepresence, high-definition videoconferencing en mobiele video-oplossingen, introduceert de TANDBERG T3 Custom Edition. Dit is een nieuwe telepresence oplossing die volledig naar de behoefte van de klant kan worden ingericht. Waar op dit moment nog vooral directeuren gebruik maken van telepresence, maakt deze nieuwe vorm van telepresence het ook voor ingenieurs, modeontwerpers en opleiders mogelijk om in hoge kwaliteit via video te communiceren met leveranciers, inkopers en studenten. Met de uitbereiding van het portfolio speelt TANDBERG in op de trend en de groeiende vraag naar high-definition videoconferencing buiten een vergaderruimte.

Met de nieuwe T3 Custom Edition kan worden voldaan aan specifieke behoeftes in elke branche. Zoals virtuele catwalks in de modewereld, samenwerkingsruimtes voor R&D teams, virtuele collegezalen in het hoger onderwijs of in laboratoria waardoor wereldwijde onderzoeksteams met elkaar verbonden kunnen worden.

Eerder dit jaar voorspelde Gartner dat eind 2012 een toename van telepresence oplossingen organisaties 3.5 miljoen euro kunnen besparen op reiskosten. "Steeds meer bedrijven gaan de voordelen van visuele communicatie onder ogen zien. De aanbieders van videoconferencing zullen met innovatieve oplossingen moeten komen om aan de verwachtingen van de klanten te kunnen voldoen", aldus Gartner.

Erik Swart, County Manager Nederland bij TANDBERG: "De T3 Custom Edition is een directe respons op de telepresencemarkt die steeds groter wordt en waar klanten de hoogste kwaliteit videoconferencing verwachten in de vergaderruimte, het laboratorium of het klaslokaal. TANDBERG implementeert op dit moment unieke telepresence oplossingen in het onderwijs en wij zijn gekozen om de eerste virtuele catwalk te verzorgen, hetgeen in de modewereld echt uniek is. Dit is slechts het eerste voorbeeld van de toegankelijkheid van high-definition videoconferencing waar er in de toekomst nog veel van zullen volgen."


Over TANDBERG
TANDBERG is de grootste leverancier en producent van visuele communicatie producten en diensten. Het bedrijf heeft twee hoofdkantoren, in New York en Noorwegen. Het bedrijf ontwerpt en ontwikkelt systemen en software die video, audio en data integreren. Daarnaast biedt het bedrijf sales, support en value-added services in meer dan 90 landen wereldwijd. TANDBERG is beursgenoteerd aan de Oslo Stock Exchange (TAA.OL). Voor meer informatie: www.tandberg.nl.


TANDBERG is a registered trademark in the U.S. and certain other countries. All other trademarks are property of their respective owners.





Ingezonden persbericht