Scootmobielbox nieuw alternatief voor dure woningaanpassing

PURMEREND, 20091203 -- Als alternatief voor een dure woonaanpassing introduceert het Purmerendse Storagebuilders de Scootmobielbox, een op maat gemaakte voorziening voor het veilig en droog stallen van elke scootmobiel. De box moet het alternatief worden voor de dure, bouwkundige woningaanpassingen die normaal gesproken nodig zijn om een scootmobielstalling aan te leggen. De Scootmobielbox is de eerste vaste stallingsvorm waarvoor in principe geen bouwvergunning nodig is.

"Eigenaren van een scootmobiel die geen goede plek hebben om hun voertuig te stallen en op te laden, waren tot voor kort genoodzaakt een procedure bij de gemeente te starten om een stalling te realiseren," zegt Robin Heuvels van Storagebuilders, uitvinders van de box. "Tussen aanvraag en uitvoering zitten echter vaak vele maanden. En wie onverhoopt gaat verhuizen moet voor de nieuwe woning door dezelfde langdurige procedure, met het risico dat de gemeente niet thuis geeft. Ik hoor van klanten dat de nieuwe woongemeente zich beroept op een regel dat je niet binnen de zoveel jaar een zelfde nieuwe voorziening mag aanvragen. Intussen zit je wel te kijken met een scootmobiel die in de tuin staat weg te roesten onder een hoesje. Wij hadden al wel een box voor een handrolstoel en met de perikelen rond de regelgeving in ons achterhoofd hebben we dat idee uitgebreid voor de scootmobiel."

De Scootmobielbox is gemaakt van hoogwaardig staal, is onderhoudsarm en slijtvast. Standaardafmeting is 200 cm (lengte) x 140 cm (breedte) x 140 cm (hoogte). Dit is de afmeting die voor de meeste scootmobielen ruim voldoende is. "Als het moet kunnen we ook afwijkende maten leveren. Dergelijke voorzienigen zijn nu eenmaal niet allemaal standaard," vindt Heuvels. "De box is voorzien van een roldeur met een degelijk slot. De box kan nog verder worden uitgerust met een elektrische roldeur met afstandsbediening, een stopcontact voor de lader, verlichting met bewegingssensor en een zware grondplaat om verhuizing makkelijker te maken."

Het is de bedoeling dat de Scootmobielbox niet alleen geleverd wordt aan particulieren, maar ook aan bedrijven, gemeenten en instellingen. Dat kan met een enkel exemplaar of een serie boxen. "Gemeenten vergoeden in principe de plaatsing van de scootmobielbox omdat deze oplossing goedkoper is dan een bouwkundige aanpassing," zegt Heuvels. "Ik denk dat je uiteindelijk met een mobiele voorziening veel geld kunt besparen en bureaucratische rompslomp kunt voorkomen."

www.scootmobielbox.nl