Talentree vraagt belastinggeld terug voor studenten


Voor het tweede opeenvolgende jaar gaat Talentree voor haar studenten gratis hun TJ-biljet invullen

AMSTERDAM, 20091203 -- Talentree Zinvolle Bijbanen helpt studenten vanwege het grote succes vorig jaar ook dit jaar met het terugvragen van het belastinggeld waar zij recht op hebben. Ieder jaar missen studenten miljoenen door het niet terugvragen van belastinggeld terwijl dit voor sommigen in de honderden euro's kan lopen.

Ieder jaar ontvangt iedereen die heeft gewerkt in januari of februari een jaaroverzicht van zijn werkgever(s). Veel studenten realiseren zich niet dat wanneer zij hebben gewerkt gedurende het jaar zij recht hebben op een (gedeeltelijke) teruggave van belastinggeld. Hierdoor kunnen zij veel geld mislopen.

Willem Huiskes en Michael Croll, eigenaren van Talentree, herkenden dit nog uit hun eigen studententijd. Vorig jaar zagen zij de mogelijkheid om de bij Talentree ingeschreven studenten te helpen met het verzorgen van deze teruggave van de belastingdienst. Vanwege het succes een jaar geleden heeft Talentree besloten deze actie jaarlijks te gaan herhalen. "Het viel ons op dat hier regelmatig over geschreven werd in de media maar dat niemand er wat aan deed, dus zijn wij het gaan doen" aldus Willem Huiskes.

Een TJ-biljet invullen hoeft helemaal niet lastig te zijn maar voor veel studenten lijkt het papierwerk toch een hoge drempel. Talentree neemt voor haar studenten deze drempel weg door ze alleen maar om hun jaaropgave te vragen. Voor sommigen kan dit oplopen tot een welkome bonus in het voorjaar.

Over Talentree

Talentree is vier jaar geleden opgericht en is een arbeidsbemiddelaar voor studenten en `zinvolle' studiegerelateerde bijbanen. Hierdoor komen bedrijven al vroeg in aanraking met ambitieuze studenten en kunnen studenten zichzelf al in een vroeg stadium ontwikkelen. Inmiddels is dit uitgegroeid tot het Talentree Young Development Program
Meer over Talentree: www.talentree.nl/





Ingezonden persbericht