Aquanox techniek nu officieel toegestaan


Oplossing voor o.a. Fusarium, Botrytis en Penicillium

ENKHUIZEN, 20091203 -- Enkhuizen - Het Ministerie van VROM staat vanaf 1 december 2009 officieel het gebruik van Aquanox toe. Nederland volgt daarmee andere Europese landen als België, Duitsland en Engeland. In deze landen wordt de Aquanox techniek al jaren in diverse branches toegepast voor het onschadelijk maken van virussen, schimmels en bacteriën, en met succes. ArcaZen Micro Clean Solutions is leverancier van Aquanox aan de agrarische sector, en gaat daarmee de strijd aan met onder meer Fusarium, Botrytis en Penicillium.

Aquanox is een elektronisch gemodificeerde oplossing van onthard leidingwater en keukenzout. Deze oplossing zorgt er voor dat cellen van schadelijke micro-organismen vernietigd worden, waardoor ziektes geen kans krijgen. Aquanox wordt toegepast als vloeistof in proceswater, maar kan ook worden verneveld in onder meer koelcellen. Proeven tonen aan, dat door verneveling zowel het product als het fust, van diverse schimmels, bacteriën en virussen wordt ontdaan.

In verschillende Europese landen wordt de Aquanox techniek al jaren toegepast in de meest uiteenlopende branches. Hierbij telt voor gebruikers niet alleen het uitstekende resultaat, maar ook het milieuvriendelijke karakter wordt zeer belangrijk gevonden. Dat heeft het Ministerie van VROM mede laten besluiten om de Aquanox® techniek officieel toe te laten tot de Nederlandse markt. Dat betekent dat iedere agrarisch ondernemer nu vrij gebruik mag maken van deze groene biocide.

Leo Boon is met zijn bedrijf ArcaZen Micro Clean Solutions, de Nederlandse distributeur van Aquanox voor onder meer de agrarische sector. Leo: "Als distributeur zijn we natuurlijk erg blij, dat nu eindelijk ook de Nederlandse overheid de kracht van Aquanox onderkend. Wij geloven dat de weg nu vrij is, om de agrarische sector op een duurzame wijze te reinigen van onder meer Fusarium, Botrytis en Penicillium." Voor meer informatie over Aquanox® of ArcaZen Micro Clean Solutions, kan men terecht op www.ArcaZen.com/Aquanox





Ingezonden persbericht