Single Sign On op MijnOverheid.nl met eMAXX Midoffice Suite


HENGELO, 20091203 -- Burgers hoeven niet steeds opnieuw voor elk domein in te loggen met DigiD. Exxellence Group heeft daarvoor haar eMAXX Mid- en FrontOffice-oplossingen geschikt gemaakt voor het programma MijnOverheid.nl. De eerste implementatie is succesvol uitgevoerd bij gemeente Utrecht.

MijnOverheid.nl
MijnOverheid.nl is een initiatief van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en is de persoonlijke website voor overheidszaken voor Nederlandse burgers. Nederlandse burgers kunnen op termijn een groot aantal overheidsdiensten digitaal afnemen via de website www.mijnoverheid.nl.

Single Sign On Federatie
Organisaties die gebruik maken van de koppeling met MijnOverheid.nl kunnen de elektronische publieksdienstverlening richting haar burgers verder verbeteren. Een belangrijk thema voor mijnOverheid.nl is de zogenaamde Single Sign On (SSO) tussen deelnemende overheidsinstanties, de zogenaamde SSO federatie.

Het is van groot belang dat burgers zich tussen de deelnemers aan mijnOverheid.nl kunnen verplaatsen zonder bij elk domein steeds opnieuw in te moeten loggen met DigiD. Om dit te faciliteren ontwikkelde de Exxellence Group de koppeling met MijnOverheid.nl vanuit de eMAXX MidOffice en het eMAXX MijnLoket en elektronische formulieren. Na realisatie van deze koppeling is het mogelijk om vanaf de gepersonaliseerde gemeentelijke omgeving (MijnLoket) door te linken naar het landelijke burger portaal (MijnOverheid.nl) en vice versa, zonder opnieuw met DigiD in te hoeven loggen.

Uitwisseling zaakinformatie van gemeente naar MijnOverheid.nl
MijnOverheid.nl wordt gepositioneerd als het (toekomstige) overheidsportaal voor Nederlandse burgers. Om deze reden is het van groot belang dat relevante gemeentelijke zaakinformatie vanuit de gemeentelijke omgeving beschikbaar wordt gesteld aan MijnOverheid.nl. Deze koppeling met MijnOverheid.nl, gericht op nieuwe zaken en updates op bestaande zaken, is tevens door de Exxellence Group ontwikkeld en geïmplementeerd.

Exxellence Group
De Exxellence Group biedt onder de software merknaam eMAXX met 50 professionals verantwoorde en vernieuwende ICT oplossingen voor (semi-) overheden zoals gemeenten, provincies, zorginstanties en woningcorporaties met als doel voor haar klanten de dienstverlening te verbeteren en bedrijfsprocessen te stroomlijnen. Hiertoe heeft de Exxellence Group een applicatiesuite ontwikkeld bestaande uit modulair configureerbare componenten die organisaties in staat stelt unieke geïntegreerde, in de praktijk bewezen dienstverleningsoplossingen, te implementeren. De Exxellence Group heeft voor optimale integratie een veelvoud aan adapters voor standaardsoftware in het overheidsdomein ontwikkeld.





Ingezonden persbericht