Gemeente Berkelland


Persbericht

3 december 2008

Sportservicebureau Oost Achterhoek 1 januari 2009 van start. Één vraagbaak voor sportverenigingen uit Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk

Door een unieke samenwerking tussen de gemeenten Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk gaat met ingang van 1 januari 2009 het sportservicebureau Achterhoek Oost van start.

Het sportservicebureau Achterhoek Oost ondersteunt sportverenigingen uit de gemeenten Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk tijdelijk of voor langere duur bij hun financiële-, leden- en loonadministratie. Ook vervult het bureau een vraagbaak- en adviesfunctie op dit terrein.

Het project 'sportservicebureau Achterhoek Oost' loopt van 1 januari 2009 tot 1 januari 2011. Het bureau is organisatorisch ondergebracht bij de Sport Federatie Berkelland en gehuisvest in Eibergen. Medewerkers van het bureau werken ook op locatie in de betreffende gemeenten zodat er de afstand voor sportverenigingen geen belemmering vormt.

Het project is mogelijk gemaakt door subsidies van de provincie Gelderland en de gemeenten Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk. Hierdoor kunnen de diensten tegen een zeer gereduceerd tarief aangeboden worden.

Service en kwaliteit bij sportverenigingen worden steeds belangrijker. Sport organiseren wordt steeds omvattender. Vrijwilligers worden zwaarder belast en komen minder toe aan hun oorspronkelijke taken. Veranderende en toenemende regelgeving is alleen al voldoende om af te haken. Concrete professionele ondersteuning aan sportverenigingen kan vrijwilligers een stuk taakverlichting geven.

Dus bent u op zoek naar vrijwilligers of een paar extra handen dan is het sportservicebureau Achterhoek Oost een oplossing voor u. Wilt u meer weten van het sportservicebureau dan kunt u terecht bij de Sport Federatie Berkelland: www.sportfederatieberkelland.nl


---