Mojo Concerts

Het regent zonnestralen bij Placebo
An evening with Greg Dulli and Mark Lanegan
Het regent zonnestralen bij Placebo

Bij het woord vrolijk is Placebo misschien wel het laatste waar je aan denkt. Met hun typische melanchosound vol bijtend cynisme is de band niet bepaald een lichtzinnig zonnetje. Maar met het nieuwe album 'Battle For The Sun' komt daar verandering in. "Er spreekt hoop uit, het is episch en kleurrijk. Het album is een reactie op haar voorganger Meds. We willen als band elke keer iets anders doen, anders kan je net zo goed stoppen" vindt frontman Molko.

De excentrieke voorman van de band heeft zelf ook een 360 graden verandering gehad in zijn denkwijze. Hij ziet de wereld een stuk rooskleuriger in dan voorheen, toen hij zich focuste op duisternis, pijn, tragedie en treurnis in het leven. Maar ook de nieuwe drummer Steve Forrest heeft bijgedragen aan die hervonden positiviteit van Placebo. De band heeft zijn jonge honden gevoel weer terug. En die nieuwe creativiteit spat eraf, ook op het podium!

Donderdag 3 december 2009
Ahoy - Rotterdam
Entree: ¤39, ¤37 en ¤35 (exclusief servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

Kaartverkoop start aanstaande vrijdag 19 juni om 10.00 uur via: www.livenation.nl en 0900 - 1010 2020 (45 cpm).
An evening with Greg Dulli and Mark Lanegan

Op deze avond spelen Greg Dulli en Mark Lanegan een akoestische set met het beste werk uit hun indrukwekkende oeuvres. Als Frontman van The Afghan Whigs en The Twilight Singers trok Greg Dulli altijd de aandacht met zijn markante stem, boeiende teksten en originele geluid.

Mark Lanegan kennen we als zanger van de grungeband Screaming Trees, zijn periode bij Queens Of The Stone Age, maar ook van zijn samenwerking met Isobel Campbell, voormalig zangeres van Belle & Sebastian. Dulli en Lanegan werken sinds kerst 2003 samen en brachten in 2008 onder de naam The Gutter Twins het album 'Saturnalia' uit.

Zondag 12 juli 2009
Paradiso - Amsterdam
Entree: ¤20 (exclusief lidmaatschap)
Aanvang: 19.30 uur

Kaartverkoop is inmiddels gestart via www.paradiso.nl