Ingezonden persbericht


Persbericht

Arnhem, 25 november 2009

Instituut Jeroen Bosch opent vestiging in Maastricht

Op 3 december vindt de officiële opening van de vestiging van Instituut Jeroen Bosch in Maastricht plaats. De nieuwe vestiging in de universiteitsstad is de derde locatie van het taal- en communicatieopleidingscentrum in Nederland. Instituut Jeroen Bosch opende eerder al zijn deuren in Vught en Arnhem.

De vestiging van Instituut Jeroen Bosch in Maastricht heeft een strategische ligging ten opzichte van onze buurlanden. Behalve voor cursisten uit Nederland, is het opleidingcentrum namelijk ook interessant voor cursisten uit België en Duitsland. Veel van hen willen graag de Nederlandse taal machtig worden en het geleerde direct in de praktijk brengen. Behalve voor taalcursussen Nederlands, kan men in Maastricht ook terecht voor zo'n 25 andere taalcursussen.

De officiële opening, op 3 december in de stadsvilla aan de Spoorweglaan in Maastricht, start om 18.00 uur. De bijeenkomst begint met een presentatie van algemeen directeur Hans Hermes over de huidige ontwikkelingen binnen Instituut Jeroen Bosch. Carla Pluijmakers, bestuurder van onder andere de Limburgse Kamer van Koophandel en 'Ondernemend Limburg', vervolgt het programma met een presentatie over het belang van talenkennis voor de ondernemer. Freddy Heinzel, voorzitter van de Niederländisch-Deutscher Businessclub Kleve, zal het officiële gedeelte afsluiten met zijn visie op de communicatie tussen het Nederlands bedrijfsleven en de Duitse overheid. Op uitnodiging van Mieke de Heus, vestigingsmanager Instituut Jeroen Bosch Maastricht, vindt aansluitend een informele receptie plaats.

De centraal gelegen vestiging van Instituut Jeroen Bosch in Maastricht biedt met name ruimte aan individuele cursisten en kleine groepen. Bovendien worden in samenwerking met de vestiging in Vught sportieve en/of culturele activiteiten georganiseerd voor cursisten die voor een langere tijd aan het opleidingscentrum verbonden zijn.

Wilt u de officiële opening van Instituut Jeroen Bosch in Maastricht bijwonen? Neem dan contact op met Hans Hermes, telefoon: +31 (0)650283054 of via h.hermes@instituutjeroenbosch.nl.


---