Gemeente Den Haag

26 november 2009

Burgerschapslezing 3 december in de Nieuwe Kerk
Ken Livingstone houdt derde Haagse Burgerschapslezing

Ken Livingstone, oud-burgemeester van Londen, verzorgt dit jaar de derde Haagse Burgerschapslezing. De Burgerschapslezing staat in het teken van 'Samen Stad zijn'. Livingstone zal ingaan op aanhoudende aanvallen op de multiculturele samenleving (in Londen). Ook komen motieven aan de orde die tot terrorisme en Islamfobie leiden. Frits Bolkestein zal hierop vanuit zijn perceptie reageren. Het debat met de zaal wordt geleid door de journalist Max Westerman.

De derde Haagse Burgerschapslezing vindt plaats op donderdag 3 december 2009, vanaf 18.30 u in de Nieuwe Kerk in Den Haag. Met de Haagse Burgerschapslezing wil de gemeente Den Haag nieuwe inzichten ontwikkelen en de discussie rond burgerschap verdiepen. De voorgaande Burgerschapslezingen zijn verzorgd door mevrouw Adrienne Clarkson, oud gouverneur-generaal van Canada in 2007 en in 2008 door de Zuid-Afrikaanse Desmond Tutu, winnaar Nobelprijs voor de Vrede.

Ken Livingstone was burgemeester van Londen ten tijde van de terroristische aanslagen in 2005.
Frits Bolkestein (VVD-politicus, oud-minister en voormalig lid van de Europese Commissie) was in Nederland een van de eerste opinieleiders in de discussie over de multiculturele samenleving.

De voertaal tijdens deze avond is Nederlands. De Burgerschapslezing is in het Engels en wordt simultaan vertaald in het Nederlands. Voor inwoners van Den Haag zijn er nog kaarten beschikbaar. Aanmelden kan via: www.burgerschapslezing.nl of telefonisch: 070 - 416 17 85.

Over burgerschap
Den Haag voert een actief beleid om burgerschap te bevorderen en daarmee de kracht van diversiteit in de stad te benadrukken. De gemeente koestert de ambitie om alle inwoners tezamen de stad te laten vormen en appelleert aan het mede-eigenaarschap van de stad. Den Haag spoort daarbij burgers aan tot sociale verantwoordelijkheid, voor elkaar en voor de eigen leefomgeving en dat zij samen vorm geven aan de stad. Daarnaast dienen burgers alle kansen te krijgen op maatschappelijke, economische en politieke deelname.




Gemeente Den Haag