Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Verre Verwanten Radio van Teleac te gast bij het muZEEum

Verre Verwanten Radio van Teleac gaat het land in, op zoek naar oude verhalen op historisch belangrijke plekken. Op 3 december worden de opnames gemaakt in het Zeeuws maritiem muZEEum in Vlissingen.

()

Programma op locatie
Doordat Verre Verwanten Radio haar programma op locatie maakt komt de luisteraar niet alleen veel te weten over zijn/haar voorouders, maar ook over de tijd waarin ze leefden. Verre Verwanten Radio laat door interviews, reportages en historische fragmenten het verleden weer tot leven komen. Zo is het programma te gast het mausoleum van Huis Doorn, de laatste rustplaats van de Duitse keizer Wilhelm II, het grafmonument dat nooit eerder werd geopend voor buitenstaanders; praat Kees Jansma over
120 jaar KNVB; vertelt oud-minister Tjerk Westerterp over zijn bijdrage aan de Deltawerken; praten Cisca Dresselhuys en Hedy d'Ancona over Joke Smit, het boegbeeld van de Tweede Feministische Golf; en duiken Jan Donkers, Hans Boskamp en Cor Jaring terug in het beroemdste bed van het Hilton Hotel, waar John Lennon en Yoko Ono in 1969 zeven dagen verbleven.

In het muZEEum
Het programma dat gemaakt wordt in het muZEEum staat in het teken van Michiel de Ruyter en het Vlissingen van de 17e eeuw. Historicus Ronald Prud'homme van Reine en Wilbert Weber, directeur van het muZEEum, zijn te gast aan de tafel van presentator Ben Kolster. Verslaggeefster Klaartje Bax zal in het muZEEum samen met gids Trude Waasdorp op reis gaan in het verleden.

Verre Verwanten Radio wordt wekelijks uitgezonden vanaf een bijzondere historische belangrijke plek in Nederland. Het programma is iedere zaterdag om 14 uur te beluisteren op Radio 5 (747 AM). Alle uitzendingen staan ook online (www.verreverwanten.nl/radio) en zijn tevens beschikbaar als podcast. Wekelijks luisteren er 50.000 mensen. De uitzending over Michiel de Ruyter en het Vlissingen van de 17 eeuw wordt uitgezonden op 12 december van 14.00-14.45 uur.

Het muZEEum is met uitzondering van 1 januari het hele jaar geopend van: Maandag t/m vrijdag 10.00-17.00 uur Zaterdag, zondag en feestdagen 13.00-17.00 uur
U vindt het muZEEum aan de Nieuwendijk in Vlissingen, telefoon 0118-412498. Wilt u meer informatie? Kijk dan op www.muzeeum.nl.

December 2009