Ingezonden persbericht


Persbericht

Vanmiddag heeft de burgemeester van Utrecht aan de gemeenteraad een brief gestuurd waarin hij verklaart dat de kennisgeving voor ons initiatief ontvankelijk is verklaard. De kennisgeving en het aantal handtekeningen voldoen aan alle voorwaarden. Ook heeft de burgemeester aangegeven dat hij geen formele uitzonderingsgronden gevonden heeft om een referendum over het ALU te houden.

De burgemeester doet aan de raad tevens het voorstel om op 3 december een besluit te nemen over het al of niet houden van een referendum, voordat het ALU zelf wordt behandeld.

Raadsdebat: 3 december even na 13:00 uur! Komt Allen!

Commentaar: Referendumverordening wassen neus?

Dient de gemeenteraad overigens nog wel een besluit te nemen over dit initiatief? Kan een meerderheid van de raad besluiten dit initiatief voor een raadgevend referendum weg te stemmen? Of dient de raad aan dit initiatief zowiezo gehoor te geven?

Als de gemeenteraad het initiatief dreigt weg te stemmen wordt wel de vraag wat de waarde van de referendumverordening nog is: "Bedankt voor het initiatief, wij zijn uw vertegenwoordigers, wij nemen voor u de beslissingen??" Kortom: extra reden om a.s. vrijdag opnieuw de ontevredenheidsrap van het Comité Noordwest te draaien....!




Ingezonden persbericht