Gemeente Dongen

Afspraak met ontwikkelaar Wildhage

Publicatiedatum: 3-12-2009

Donderdag 3 december heeft een gesprek plaatsgevonden tussen wethouder Joop Velthoven en projectontwikkelaar Wildhage over de voorgenomen sloop van de boerderij aan de Hoge Ham 83 in Dongen. In het gesprek heeft de wethouder afspraken gemaakt met de ontwikkelaar/tevens eigenaar van het pand.

Wildhage heeft uitgesproken vooralsnog geen gebruik te maken van de sloopvergunning. De projectontwikkelaar gaat eerst een haalbaarheidsonderzoek doen naar hergebruik van de boerderij. Het onderzoek beperkt zich tot de boerderij en de directe omgeving. In week 3 van 2010 hebben wethouder Joop Velthoven en Wildhage een vervolgafspraak staan.

Aanleiding voor het gesprek tussen de wethouder en de ontwikkelaar waren de ingekomen stukken van omwonenden en Heemkundekring De Heerlyckheit Dongen en een inspraakreactie van een omwonende tijdens de raadsvergadering van 26 november jl.. Alle fracties spraken toen uit dat sloop van de boerderij voorkomen moet worden. Een motie van de SP haalde het niet, maar de raad gaf wethouder Velthoven wel unaniem mee om met de projectontwikkelaar maximaal de onderhandelingen aan te gaan om sloop van het pand te voorkomen. Bovendien gaf de raad aan dat grote toevoegingen in het gebied absoluut niet wenselijk zijn.

Reactie
Wethouder Joop Velthoven: Ik ben tevreden dat met de ontwikkelaar deze afspraak is gemaakt en dat sloop vooralsnog niet aan de orde is.

Pierre Peeters van Wildhage: We hebben een constructief gesprek gevoerd en we werken er hard aan om een andere invulling van de boerderij te vinden.