Gemeente Winterswijk


Officiële handeling starterswoningen Roetendael Plus Meddo

26 november 2009

Winterswijk - Op 4 december wordt het officiële startsein gegeven voor de bouw van 13 starterswoningen die door de toekomstige bewoners zelf ontworpen zijn via Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Gedeputeerde Theo Peters, wethouder Rik Gommers, KVM voorzitter Otto Kruijsen en Henry Hegeman, directeur WBC Aannemingsbedrijf BV zullen op 4 december voor de start van de bouw de eerste officiële handeling verrichten.

Het bestemmingsplan Roetendael Plus is in samenwerking met de Provincie Gelderland, het AMB (Algemeen Meddo's Belang), Woningcorporatie De Woonplaats, Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé, WBC Projekten BV, KVM (Kopers Vereniging Meddo) en de gemeente Winterswijk tot stand gekomen. Het bestemmingsplan is op 1 april 2009 in procedure gebracht en onherroepelijk geworden op 18 augustus 2009. Het totale bestemmingsplan voorziet in de bouw van circa 100 woningen in de periode tot 2024 verdeeld over 5 fasen.

Fase 1
Fase 1 bestaat uit 36 kavels, hiervan zijn reeds 25 kavels verkocht. 13 van deze 25 woningen zijn starterswoningen die in collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO) worden gebouwd. De Kopers Vereniging Meddo, initiatiefnemer van het CPO is in de uitwerking van de plannen financieel ondersteund door de Provincie Gelderland.

Subsidieregeling
Aanleiding voor dit project is de subsidieregeling Vitaal Gelderland van de Provincie Gelderland om woningbouw in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap te ontwikkelen, bij voorkeur op inbreidingslocaties in kleine kernen. Dit initiatief is door Algemeen Meddo's Belang opgepakt en vertaald naar het DORPSPLAN (2003-2004). Hieruit bleek dat als Meddo een aantrekkelijk en levendig dorp wil blijven het nieuwe huisvestingsmogelijkheden moet bieden voor jongeren maar ook voor ouderen en zorg. Daarnaast zijn ook bouwmogelijkheden voor het midden en hogere segment nodig. Hierdoor kunnen aanwezige voorzieningen worden behouden en eventueel worden uitgebreid. Met aandacht voor de aanwezige cultuur en het landschap kan het dorp zo op een evenwichtige manier groeien.

Levensloopbestendige woningen
Naast de 13 starterswoningen voorziet Roetendael Plus fase I in Meddo in de bouw van 8 levensloopbestendige woningen voor de woningcorporatie De Woonplaats en zorgcombinatie Marga Klompé en 15 vrije sector woningen. In deze laatste sector zijn nog enkele kavels te koop voor vrijstaande en twee-onder-één-kap woningen. Meer informatie hierover is te vinden op www.roetendaelplus.nl.