Erasmus Universiteit Rotterdam

Internationale studenten maken You Tube-filmpjes over Rotterdam!

Rotterdam door de ogen van de buitenlandse student

Tientallen internationale studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam hebben samen met leerlingen van het Grafisch Lyceum Rotterdam deelgenomen aan de videocompetitie 'Tube Your World'. Ze maakten filmpjes over hun beleving van de stad Rotterdam als student. Op vrijdag 4 december 2009 is het 'Oscar-Event' in Your Space. 'Tube your world' is georganiseerd in het kader van het Jongerenjaar, Rotterdam is european Youth Capital.

Bij deze feestelijke avond worden de filmpjes vertoond worden en besproken door een deskundige jury. Daarna volgt de prijsuitreiking. Intussen zijn de online filmpjes overal in Rotterdam en de rest van de wereld te zien. De teams kunnen fantastische prijzen winnen, zoals handzame camera's of filmkaarten.
Bovendien worden de winnende video's gebruikt voor de online communicatie over de universiteit en de stad Rotterdam. Via allerlei websites en natuurlijk op You Tube zijn intussen dus al een tiental nieuwe filmpjes verschenen, waarin internationale studenten hun leefwereld, hun studentenleven en hun blik op de stad in beeld gebracht hebben.

'Tube Your World' is een project van de Erasmus Universiteit Rotterdam, het Grafisch Lyceum Rotterdam en Your World. Hier zijn de filmpjes te vinden.