Wethouder Freek Ossel (Amsterdam) geeft aftrap nieuwe dienst FNV Bouw

02/12/2009 12:48

FNV Vakcentrale

Veel mensen hebben recht op een financiële aanvulling van de gemeente, maar weten dit niet. Zo lopen duizenden mensen veel geld mis. Bondsbestuurder FNV Bouw, Anne-Marie Snels, geeft samen met wethouder Freek Ossel van de gemeente Amsterdam, op vrijdag 4 december de aftrap voor het Advies Sociale Voorzieningen van FNV Bouw. Met deze dienst kunnen onder andere in Amsterdam duizenden leden van FNV Bouw geadviseerd worden over hun mogelijke rechten op inkomensvoorzieningen. Het gaat vooral om Bijzondere Bijstand, kwijtschelding van gemeentelijke belastingen, langdurigheidstoeslag en aanvulling tot bijstandsniveau voor mensen met een uitkering. Met deze dienst wil FNV Bouw een bijdrage leveren aan het bestrijden van armoede in Nederland.

Anne-Marie Snels: "Te veel mensen leven nog onder het minimum en dit aantal stijgt, als gevolg van de crisis. Daarom zijn wij genoodzaakt deze dienst te starten om onze leden te adviseren over de 'potjes geld' waar zij mogelijk recht op hebben. Het gaat niet alleen om mensen die in de bijstand zitten. Gepensioneerden, gedeeltelijk of volledig arbeidsongeschikten én werkenden met een laag inkomen kunnen van de dienstverlening gebruik maken". Een onafhankelijk adviseur van FNV Bouw helpt om te bepalen hoeveel geld iemand mogelijk mis loopt. Het gaat om tientjes, soms honderden euro's. Dat kan het verschil maken als je de eindjes maar net aan elkaar kunt knopen.

De komende weken wordt naar duizenden leden in Amsterdam e.o. een kaart gestuurd met de boodschap dat zij mogelijk geld laten liggen. 40.000 leden, verspreid over het hele land, worden in de loop van 2009 en 2010 geïnformeerd. In een aantal gemeenten is de dienst al opengesteld en hier stijgt het aantal aanvragen nog steeds. Ook leden uit Amsterdam en Haarlem kunnen bellen met het gratis nummer 0800-654 65 40 om er achter te komen of zij recht hebben op een financiële aanvulling. Een onafhankelijk adviseur van FNV Bouw helpt om te bepalen waar iemand recht op heeft. Vervolgens kan men met deze berekening naar de gemeente.

De aftrap van de campagne en start van de dienstverlening in Amsterdam vindt plaats op het stadhuis van Amsterdam.

Wat: aftrap Advies Sociale Voorzieningen FNV Bouw

Waar: Stadhuis Amsterdam, Amstel 1, 1000 AE Amsterdam

Wanneer: vrijdag 4 december

Hoe laat: 12.30 uur





http://www.fnvbouw.nl/laatgeengeldliggen