Politie Zeeland


Startsein bouw politiebureau Kruiningen

Politie Zeeland geeft op 4 december 2009 het officiële startsein voor de bouw van een nieuw politiebureau in Kruiningen. Het bureau zal halverwege volgend jaar worden geopend.

Op de lokatie aan Eindje de Rondte, waar ook het oude bureau stond, zijn de eerste contouren al te zien. Korpschef A.M. Demmers-van der Geest onthult in bijzijn van de burgemeesters S. Kramer van Kapelle en A.J. Huisman van Reimerswaal en diverse andere genodigden een herinneringsteen.

Het team van Kruiningen is tijdelijk ondergebracht in Goes. De Verkeerspolitie zit momenteel in het politietrainingscentrum in Nieuwdorp en zal op termijn elders worden ondergebracht.

Doordat er tijdelijk geen politiebureau in Kruiningen is, betekent het niet dat de politie niet aanwezig is. De politie zal op onregelmatige tijden in het gebied aanwezig zijn en haar taken uitvoeren.

Ook voor spoedeisende meldingen, via het alarmnummer 112, kan de politie snel aanwezig zijn.

Voor het stellen van vragen of het maken van een afspraak kan gebeld worden naar het reguliere telefoonnummer 0900-8844. Voor het doen van aangifte van feiten als fietsdiefstal, auto-inbraak of vernieling staat de internetsite www.politie.nl/Zeeland ter beschikking.

Bij een delict als woninginbraak of bij minder valide personen komt de politie ter plaatse en wordt de aangifte direct opgenomen.

Verder houdt de politie van maandag tot en met donderdag, van 14.00 uur tot 16.00 uur, spreekuur in het gemeentehuis in Kruiningen.

Voor andere aangiften, of bij het ontbreken van digitale middelen om aangifte te doen, staan tijdens de openingsuren de politiebureaus in Kapelle, Goes of Tholen ter beschikking. Het bureau Kapelle, Oude Bosstraat 1, is op werkdagen geopend van 08.30 tot 12.00 uur. Bureau Goes, in de Valckeslotlaan 6, is 7 dagen per week, 24 uur per dag geopend. In Tholen kan men terecht op het bureau in Simon Lindhoutstraat 1. Dit bureau is geopend van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 13.00 uur. Buiten deze openingstijden wordt op afspraak gewerkt.


Noot voor redacties