Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Rechercheteam `Haven' op zoek naar klanten slachtoffer
Publicatiedatum: 4-12-2009 9:28:58

NIJKERK - Het rechercheteam `Haven' dat het misdrijf onderzoekt waarvan een 63-jarige inwoner van Nijkerk op 21 november jl. het slachtoffer is geworden, is nu op zoek naar klanten die goederen bij de Nijkerker kochten. Onlangs werd ook al een passantenonderzoek gehouden dat tot dusver zo'n 20 reacties heeft opgeleverd. Deze reacties worden nog op bruikbaarheid onderzocht.

Het slachtoffer zelf, dat bij het voorval ernstig hoofdletsel opliep, is tot op heden nog niet in staat een verklaring af te leggen over het gebeuren. Wel is al duidelijk dat het letsel ontstaan is door geweld. Intussen werkt het team achter de schermen verder. Zo is het technisch onderzoek in de woning van het slachtoffer afgerond.

Leven slachtoffer
Ook het buurtonderzoek zit in een afrondende fase, wel moeten nog verschillende getuigen worden verhoord. Op dit moment probeert het rechercheteam een beeld te vormen van het leven van het slachtoffer, waarvoor diverse familieleden worden verhoord.

Klanten
Een volgende fase in het onderzoek is het proberen te achterhalen van informatie die klanten van het slachtoffer kunnen geven. Om die reden roept de recherche iedereen, die ooit goederen heeft gekocht bij het slachtoffer, zich te melden. Met name klanten die op de avond van de 21e nog goederen hebben gekocht en die de politie nog niet heeft gesproken vragen we om contact op te nemen. Dat kan via het gebruikelijke telefoonnummer 0900-8844, maar ook via e-mail op het adres haven@gelderland-midden.politie.nl. Mochten er anderszins mensen zijn die informatie hebben die kan bijdragen aan de oplossing van de zaak en die persé anoniem willen blijven, dan kunnen zij contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053