Rijksvoorlichtingsdienst

Persbriefing frequentieveiling 2010

In het eerste kwartaal van 2010 worden frequenties geveild voor mobiele communicatie. Met de te verwerven frequenties in de zogenaamde 2.6 Ghz-band kunnen (nieuwe) marktpartijen tal van (nieuwe) diensten aanbieden zoals mobiel breedband internet (WIMAX). Ook kunnen de frequenties gebruikt worden voor LTE (Long Term Evolution); een snelle variant van UMTS. Met de veiling wordt ruimte gemaakt voor minimaal drie nieuwkomers op de Nederlandse markt. "De veiling is zo opgezet dat de consument meer keus krijgt en de concurrentie toeneemt", aldus staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken.

Het Ministerie van Economische Zaken en de uitvoerder van de veiling Agentschap Telecom organiseren op 11 december van 11:00-12:00 uur een persbriefing over de aanstaande veiling. Doel is de pers inzicht te geven in de doelen en de opzet van de veiling. De veiling verschilt aanzienlijk van eerdere veilingen. Zo wordt door de opzet een zogenaamde 'winnerscurse' voorkomen. Ook is het de eerste internetveiling in Nederland op deze schaal. Op de website van Agentschap Telecom www.agentschap-telecom.nl staat uitgebreide informatie over de veiling.

De opzet van de persbriefing is als volgt:

1. Toelichting op de veiling en de doelen ervan door staatssecretaris Heemskerk.
2. Toelichting op de uitvoering door Agentschap Telecom (Hans Houdijk, directeur Operationele Zaken).
3. Toelichting op het gekozen veilingmodel door Professor dr. Arthur Schram.
4. Animatie van de veiling en de gebruikte software.
5. Ruimte voor vragen.

Tijdstip: 11:00-12:00 uur, vrijdag 11 december 2009. Locatie: Ministerie van Economische Zaken, Bezuidenhoutseweg 30, zaal 24 Journalisten kunnen zich aanmelden via: j.n.vanelck@minez.nl of 070-3796464 De bijeenkomst is uitsluitend bedoeld voor de pers.

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed