Gemeente Zoetermeer

Buurtkerstboom muzikaal opgetuigd

In elke Zoetermeerse wijk komt dit jaar een 'Buurtkerstboom' te staan. Deze wordt natuurlijk mooi opgetuigd. Dat gebeurt door betrokken buurtbewoners. Zij staan er niet alleen voor, want zij krijgen er muzikale ondersteuning bij. Het Winter Wonder Wijken koor komt dan langs met een mobiel podium. De (Kerst)gedachte is dat dit de betrokkenheid in de wijk ten goede komt.
Het podium staat trouwens open voor iedereen die een mooi kerstgedicht, -lied, -verhaal of dans wil laten horen of zien. Aanmelden voor het open podium kan bij de gemeentelijke wijkposten.

Wanneer is het Winter Wonder Wijken koor in de wijk? Rokkeveen 30 november, Meerzicht 2 december, Palenstein 3 december, Buytenwegh 8 december (in deze wijk wordt een lampionnentocht georganiseerd). Het vertrek is vanaf de basisschool De Watersnip om 19.00 uur). Seghwaert 9 december, Oosterheem 10 december, Dorp 11 december, De Leyens 14 december, Noordhove 16 december.

Er zijn in Zoetermeer 123 Buurtkerstbomen (per 1.000 inwoners 1 boom) uitgedeeld als vervolg op het succes (vorig jaar) van deze actie. Meer informatie is te vinden op de wijkwebsites.