Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Epse - Politie op zoek naar inbrekers, één man aangehouden|

De politie heeft donderdagavond 3 december in Epse een helikopter ingezet bij een zoektocht naar gevluchte inbrekers. Eén van hen kon worden aangehouden, twee zijn er nog voortvluchtig.


In verband met een reeks inbraken die de afgelopen periode plaatsvonden in de gemeente Lochem heeft de politie extra inzet gepleegd. Ook op donderdagavond vond er een extra politie-inzet plaats. Tijdens deze inzet betrapten agenten een drietal mannen op heterdaad toen zij rond 19:00 uur poogden in te breken in een woning aan de Middenweg in Epse. Eén man werd op heterdaad aangehouden. De twee andere mannen wisten te ontkomen.


De politie heeft onder andere een helikopter ingezet om het duo op te sporen. Ook werd er een SMS-alert verzonden aan inwoners van Epse. De politie vroeg inwoners extra alert te zijn en te bellen als zij de mannen, beiden gekleed in donkere joggingkleding, zagen lopen. De inzet heeft donderdagavond niet geleid tot de aanhouding van de mannen. De aangehouden man is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hij is ingesloten. Over de leeftijd en woonplaats van deze man worden nog geen mededelingen gedaan.

|     |Laren - Woninginbraak                                     |

In de nacht van woensdag op donderdag 3 december is er ingebroken in een woning aan de Verwoldseweg in Laren. Er onder andere een mobiele telefoon weggenomen.


Men is binnengekomen door een raam op te breken. De politie heeft de inbraak in onderzoek.


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --