KNHS

Imke Schellekens wint met Hunter Douglas Sunrise GP Hengelo 4 december 2009
Imke Schellekens - Sunrise

HENGELO (KNHS) - In het enorm gevarieerde programma van Hippisch Hengelo, dat op 2 december begon en nog tot en met 13 december duurt, stond donderdag de dressuursport centraal. De dag werd afgesloten met de Moorland Grand Prix, waarin ook Imke Schellekens-Bartels (Hooge Mierde) met Hunter Douglas Sunrise aan de start verscheen. Alle andere combinaties die voor Nederland hebben deelgenomen aan het EK in Windsor zijn al weer eens in de ring te bewonderen geweest, maar voor Schellekens was Hengelo de eerste wedstrijd om terug te keren in de wedstrijdring.

"We hebben het na het EK even heel rustig aan gedaan. Zo heb ik met Sunrise veel in de bossen gereden, iets wat dit paard als uiterst ontspannen ervaart. Daarna zijn we Sunrise weer geleidelijk gaan opbouwen richting de wereldbeker kwalificaties in Frankfurt en Mechelen, en in de voorbereiding op die wedstrijden paste Hengelo exact in ons schema", aldus Schellekens.

Edward Gal (Harskamp) had met Sisther de Jeu een zeer goede proef gereden, die door de tweehoofdige jury beloond werd met een waardering van 72.97% en daarmee ging hij voorlopig aan de leiding. Als één na laatste combinatie kwam Imke de ring binnen en zij reed de winnende proef met veel overtuiging. De jury waardeerde die proef met 74.25%. Hans Peter Minderhoud (Harskamp), die steeds beter met de jeugdige IPS Tango, een goedgekeurde KWPN hengst met als vader Jazz, overweg kan legde beslag op de derde plaats. Hij ontving een score van 70.53%. Marlies van Baalen (Brakel) werd met BMC Phoebe vierde (70.42%) en met BMC Kigali vijfde (70.31%).

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.hippischhengelo.nl

Uitslag Grand Prix:


1) Imke Schellekens-Bartels (Hooge Mierde) - Hunter Douglas Sunrise - 74.25%

2) Edward Gal (Harskamp) - Sisther de Jeu - 72.97%
3) Hans Peter Minderhoud (Harskamp) - IPS Tango (v. Jazz) - 70.53%
4) Marlies van Baalen (Brakel) - BMC Phoebe - 70.42%
5) Marlies van Baalen - BMC Kigali (Wolfgang x Voltaire) - 70.31%

Foto: Imke Schellekens met Sunrise door: www.melissen.net