RTL Group

Meestermanipulator Marcel wint Expeditie Robinson 2009

Met maar liefst 801.000 kijkers en een zenderaandeel van 22,5% kwam Expeditie Robinson gisteravond tot een einde. Na veertien slopende weken stond meestermanipulator Marcel als enige man in de slotfase naast finalisten Rita en Marina en wist beide dames te verslaan. Tijdens een speciale eilandraad, gezamenlijk gepresenteerd door Eddy Zoëy en Evi Hanssen, werd hij verkozen tot winnaar van het populaire RTL 5-survivalprogramma. Als Mister Expeditie Robinson 2009 verliet Marcel vol trots het eiland met de prijs van 50.000 euro.

Voor de 52-jarige Marcel begon de expeditie zwaar met de speciale tocht door de jungle. Hoewel even leek alsof zijn lichamelijke conditie hem daar in de steek liet, gaf hij niet op en ging hij onverstoord door. Hij ontpopte zich tot waardevol kampgenoot en zorgde voor een groot deel van de voedselvoorraad door vooral de vele vissen die hij wist te vangen. Gedurende de expeditie kreeg hij maar weinig tegenstemmen en speelde het spel dus goed en slim. Door zijn ogen en oren open te houden en met iedereen te blijven praten, schopte hij het uiteindelijk tot de finale van Expeditie Robinson 2009.

Herhaling: RTL 5, zondag 6 december, tussen 18.05 en 19.35 uur.
---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Susanne Kolfschoten, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718878 of susanne.kolfschoten@rtl.nl. Beeld is op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl.