Gemeente Tiel


Regeling voor avondwinkels van kracht in Tiel

In de Winkeltijdenwet is bepaald dat de gemeente Tiel maximaal twee ontheffingen voor avondwinkels op zondagen mag verlenen. Om dat mogelijk te maken, heeft de gemeenteraad op 18 november de Winkeltijdenverordening gewijzigd. De verordening treedt op 7 december 2009 in werking.

GeĂŻnteresseerden kunnen een aanvraag indienen voor een ontheffing door het aanvraagformulier te downloaden en vervolgens op te sturen. U kunt de Verordening winkeltijden 2009 en de bijbehorende Beleidsregels ontheffing avondwinkels op zon- en feestdagen downloaden. Uiteraard zijn alle documenten ook op het stadhuis verkrijgbaar.

Een aanvraag tot ontheffing doen? Let dan op het volgende:
* Het gebruik van het aanvraagformulier is verplicht.
* De regeling geldt niet voor alle winkels. Alleen winkels waar hoofdzakelijk eet- en drinkwaren worden verkocht (met uitzondering van sterke drank) komen in aanmerking.

* Tot uiterlijk 14 december 2009 kan een aanvraag ingediend worden. Is de aanvraag later binnen dan bestaat de kans dat de twee uit te geven ontheffingen al zijn verleend.

* De ontheffing heeft een looptijd van 5 jaar.
* In geval er bij de aanvraag onjuiste gegevens zijn verstrekt, van de ontheffing geen gebruik wordt gemaakt of de feitelijke situatie/omstandigheden op enig moment aanzienlijk zijn gewijzigd, kan de ontheffing worden ingetrokken.

* Het is van groot belang om de overlast voor de woonomgeving zo veel mogelijk te voorkomen. Ontheffinghouders zijn verplicht om zo nodig maatregelen te treffen om deze overlast te beperken.
* Een ontheffing geldt niet tussen 24.00 en 16.00 uur. Op zon- en feestdagen (ook koopzondagen) dient de winkel dus altijd tussen 24.00 en 16.00 uur gesloten te zijn.

Naar verwachting worden de aanvragen nog voor het einde van het jaar afgehandeld.

Vragen
Voor vragen over de aanvraag van een ontheffing kunnen belangstellenden contact opnemen met de heer J. Lindner telefoonnummer: (0344) 63 72 53 of per mail: jlindner@tiel.nl. Voor vragen over het beleid met de heer O. Braspenning telefoonnummer: (0344) 63 72 41 of: obraspenning@tiel.nl.