Politie Hollands Midden

Datum: 4 december 2009

Leiderdorp Inbraak winkel Op dinsdag 3 december om 04.30 uur zagen agenten tijdens de surveillance dat de toegangsdeur van het Winkelhof openstond. De deur bleek opengebroken te zijn. De agenten gingen naar binnen en zagen dat een ruit van een winkel was ingegooid. Uit de winkel hadden de daders onder andere geld meegenomen. Getuigen die deze nacht iets gezien of gehoord hebben worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Alphen aan den Rijn Illegaal vuurwerk in beslag genomen De politie heeft op dinsdag 1 december 14 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen en hierbij een 18-jarige man uit Alphen aan den Rijn aangehouden. Uit onderzoek kwam naar voren dat in een woning aan de Cederstraat illegaal vuurwerk aanwezig was. In de woning trof de politie vuurwerk aan, waaronder nitraatbommen en lawinepijlen. Dit vuurwerk bleek illegaal te zijn en is inbeslaggenomen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Noordwijkerhout Politie waarschuwt voor inbraken In Noordwijkerhout zijn een aantal woninginbraken geweest tussen zondag 22 november en woensdag 2 december in de Merelstraat, Nachtegaalstraat, Korenbloem, Akelei, Stockweide en Campus. De politie wil bewoners alert maken op de inbraken en adviseert om ramen en deuren goed af te sluiten. Trek uw voordeur bijvoorbeeld niet alleen achter u dicht, maar draai hem ook op slot. Indien u iets verdachts opmerkt in uw straat, bijvoorbeeld mannen die een lange tijd in een auto blijven zitten, neem dan direct contact op met de politie via 1-1-2. Hebt u vragen of wilt u informatie doorgeven bel dan 0900-8844.

Bodegraven/Boskoop/Waddinxveen Drie aanhoudingen op verdenking van beroving De politie heeft op woensdag 2 november rond 06.00 uur drie verdachten van 18, 24 en 26 jaar uit Boskoop en Waddinxveen aangehouden op verdenking van het plegen van een beroving in Bodegraven. Een 24-jarige man uit Amersfoort werd op woensdag 11 november in Bodegraven bedreigd met een vuurwapen en moest geld afstaan aan de drie mannen. Na onderzoek van de politie werden de drie mannen aangehouden. Zij zijn ingesloten, in verzekering gesteld en worden vrijdag 4 december voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Alphen aan den Rijn Waarschuwing babbeltruc De politie waarschuwt bewoners voor een man die met een babbeltruc langs de deur gaat. Op dinsdag 2 december omstreeks 12.30 uur werd bij een bewoonster aan de Ouvertureweg aangebeld. Een man met een donkere huidskleur legitimeerde zich en vertelde haar van thuiszorg te zijn. Hij zei dat haar rekeningen niet klopte en dat hij deze graag wilde nakijken. De vrouw vertelde hem dat iemand anders dit al deed en dat het daarom niet nodig was. De man ging hierop weg. Hij droeg een donker jack met daaronder een witte trui. Indien een persoon bij u aan de deur komt met een dergelijk verhaal: laat hem niet binnen en toon niet uw rekeningen. Indien u het niet vertrouwt, waarschuw de politie via 1-1-2.

Sassenheim Verkeerscontrole De politie heeft op woensdag 2 december tussen 07.45 uur en 09.00 uur bij het Rijnlands Lyceum aan de Sportdreef, na klachten van buurtbewoners over hardrijdende brom- en snorfietsers een grote controle gehouden. In totaal zijn er tachtig brom- en snorfietsers gecontroleerd op de rollerbank: de hoogstgemeten snelheid was 81 km/uur. Twintig bestuurder hebben een bekeuring gekregen:

- Dertien bekeuringen voor de constructiesnelheid. - Twee bekeuringen voor het niet op eerste vordering tonen van het rijbewijs. - Eén keer voor het niet hebben van een kentekenplaat. - Eén keer voor de kentekenplaat niet op de juiste wijze bevestigt. - Eén keer voor het niet hebben van goed werkende remmen

- Eén keer voor niet goed werkende verlichting - Eén keer voor beneden de 16 jaar een motorrijtuig besturen zijnde een bromfiets.

Leiden Getuigen van ongeval gezocht De politie is op zoek naar getuigen van een verkeersongeval op woensdag 2 december. Een 36-jarige Leidenaar fietste om 20.00 uur over de Morsweg vanaf de brug rechtsaf en wilde het spoor oversteken richting het centrum. In de bocht werd de fietser ingehaald en gesneden door een kleine grijze personenauto. De fietser kwam ten val en verloor hierdoor een tand. De auto reed weg in de richting van het centrum. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Nieuwerkerk a/d IJssel Aanhouding voor beleding De politie heeft op donderdag 3 december omstreeks 17.30 uur een 17-jarige jongen uit Nieuwerkerk aan den IJssel aangehouden omdat hij een 59-jarige man uit Krimpen aan den IJssel zou hebben beledigd. De man vond dat een groep jongeren op het Reigerhof voor overlast zorgden en sprak hen hierop aan. Vervolgens werd de man door de 17-jarige uitgescholden. De man waarschuwde de politie en deed aangifte. De jongen is op het bureau verhoord en heengezonden.

Waddinxveen/Zevenhuizen-Moerkapelle Roodlichtcontrole Het Regionaal Verkeershandhavingsteam van Politie Hollands Midden heeft donderdag 3 december een roodlicht controle gehouden in Zevenhuizen-Moerkapelle en Waddinxveen.

Tussen 07.00 en 09.00 uur is er gecontroleerd bij de spoorwegovergang op het Noordeinde te Moerkapelle langs de A12. Daar negeerden totaal 8 bestuurders de rode knipperlichten.

Tussen 09.30 en 11.30 uur is er op de Beyerincklaan in Waddinxveen gecontroleerd. Omdat daar snoeiwerkzaamheden waren, was er een gedeelte van een rijstrook afgesloten en waren er tijdelijke verkeerslichten geplaatst. Bij deze verkeerslichten negeerden maar liefst 28 bestuurders het rode licht.

Waddinxveen/Zevenhuizen-Moerkapelle Roodlichtcontrole Het Regionaal Verkeershandhavingsteam van Politie Hollands Midden heeft donderdag 3 december een roodlicht controle gehouden in Zevenhuizen-Moerkapelle en Waddinxveen.

Tussen 07.00 en 09.00 uur is er gecontroleerd bij de spoorwegovergang op het Noordeinde te Moerkapelle langs de A12. Daar negeerden totaal 8 bestuurders de rode knipperlichten.

Tussen 09.30 en 11.30 uur is er op de Beyerincklaan in Waddinxveen gecontroleerd. Omdat daar snoeiwerkzaamheden waren, was er een gedeelte van een rijstrook afgesloten en waren er tijdelijke verkeerslichten geplaatst. Bij deze verkeerslichten negeerden maar liefst 28 bestuurders het rode licht.

Hazerswoude-Rijndijk Politie zoekt bestuurder Porsche Cayenne De politie is op zoek naar de bestuurder van een zwarte Porsche Cayenne die op woensdag 2 december tijdens het inhalen op de N11 tegen een andere auto, een Volkswagen Polo, reed. Een 29-jarige automobilist uit Gouda reed in de richting van Alphen aan den Rijn toen de bestuurder van de Porsche dicht op hem reed en met zijn lichten begon te seinen. De bestuurder van de Porsche haalde op een gegeven moment de Gouwenaar rechts in en raakte met zijn linker achterzijde de Volkswagen Polo. Deze werd hierdoor tegen de vangrail gedrukt, waarna hij vervolgens 180 graden draaide en met de neus in tegengestelde richting tot stilstand kwam. De bestuurder van de Porsche is doorgereden. De politie is op zoek naar deze bestuurder en getuigen die het ongeval hebben zien gebeuren. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900 - 8844.