Politie Amsterdam-Amstelland

DE BAARSJES VEILIGER DANKZIJ HULP VAN BEWONERS (04-12-2009) Politie en gemeente werken samen met bewoners en ondernemers, aan de veiligheid in de buurt. En dat werkt! In stadsdeel De Baarsjes werden in november de volgende resultaten geboekt:


- Buren en voorbijgangers tipten de politie over bedreigingen, mishandelingen en vernielingen waardoor in één week 32 aanhoudingen verricht konden worden.


- Op de Willem de Zwijgerlaan kon de politie twee verdachten van een bedreiging aanhouden. Op de vluchtroute werd een vuurwapen gevonden. Dit dankzij een tip van een bewoner.


- Drie inbrekers lopen tegen de lamp na een telefoontje van een oplettende bewoner uit de Orteliusstraat. Twee van de inbrekers zijn oude bekenden van de politie.


- Na een melding via 0900-8844 kon de politie in een woning op de Geuzenkade een wietplantage met 200 planten ontmantelen. Een wietplantage is gevaarlijk voor omwonenden omdat er meestal geknoeid is met de stroomvoorziening. Dit verhoogt het risico op brand.


- Zelfs na een verkleedpartij tijdens zijn vlucht weet een 19-jarige inbreker niet te ontsnappen. Een bewoner ziet het gebeuren en tipt de politie.

Ook u kunt helpen om uw straat veilig te houden. Bent u getuige van een misdrijf? Bel direct 112. Geen spoed, wel politie: 0900-8844
Voor anonieme meldingen: 0800-7000


____________________