Gemeente De Bilt


Convenant Mantelzorg ondertekend

Op 1 december werd het convenant Mantelzorg ondertekend op het gemeentehuis van de gemeente De Bilt. De partijen spreken daarmee de intentie uit om, in die situaties waarin mantelzorgers en/of hun zorgvragers knelpunten ervaren met betrekking tot hun woonsituatie in relatie tot de mantelzorg, gezamenlijk een voor alle partijen adequate oplossing te vinden voor het geconstateerde knelpunt.

Wethouders H.P. Mittendorff en drs. A.J. Ditewig tekenden namens de gemeente De Bilt, directeur-bestuurder drs. A.C.A.M. van Zijl namens De Woonstichting SSW, voorzitter mw. H.G. van Schaik-Colijn en secretaris drs. J. Bouma namens het Steunpunt Mantelzorg van SWO De Zes Kernen.

Op dit moment worden nog maar incidenteel, zowel landelijk als regionaal, knelpunten aangegeven door mantelzorgers en/of zorgvragers. Wellicht doordat er weinig problemen zijn óf de problemen zijn niet zichtbaar voor bestuurders. Bovengenoemde partijen willen hier verandering in brengen. Zij bieden mantelzorgers en/of zorgvragers de mogelijkheid om knelpunten aan te geven en pakken gezamenlijk die knelpunten aan. De partijen handelen pro-actief en met dit convenant lopen zij dus vooruit op eventuele knelpunten rondom Mantelzorg en wonen.

Mantelzorgers en/of zorgvragers kunnen knelpunten melden bij het Zorgloket van de gemeente, De Woonstichting SSW en het Steunpunt Mantelzorg.