Gemeente Hellevoetsluis


Wethouder Bouma heeft internetcafé voor ouderen heropend

Woensdag 2 december heeft wethouder Bouma het internetcafé voor ouderen, Senioren On-Line, officieel heropend. Na bijna 10 jaar met veel plezier gewerkt te hebben aan de Christinaplaats, heeft het internetcafé sinds kort een nieuw onderkomen in gebruik genomen in verzorgingstehuis Voornesteyn (de Eik 68).

Wethouder Bouma gaf in zijn speech aan zich het lot van het gedwongen vertrok van het internetcafé aan te trekken en daarom contact te hebben gezocht met Careyn. "Zij vonden de opheffing gelukkig ook zonde en kwamen met deze ruimte in Voornesteyn. Goed werk van Careyn. Het is tenslotte niet niks dat zo'n 11 vrijwilligers vier keer per week een internetcafé voor senioren open hebben" In de ochtend is het open voor inloop met vragen en 's middags worden er cursussen zoals foto bewerken, internet, Word, etc. gegeven waarbij persoonlijke benadering (kleine groepjes) voorop staat. De wethouder sprak de hoop uit dat nog vele Hellevoetse senioren gebruik gaan en blijven maken van het werk van Senioren On-Line.

SOL wordt gerund door een stel enthousiaste vrijwilligers die heel blij zijn met de nieuwe ruimte die door Careyn beschikbaar is gesteld. Het SOL Internetcafé is gevestigd in Voornesteyn, de Eik 68 in Hellevoetsluis. Van maandag- tot en met donderdagochtend (van 09.30 uur tot 12.00 uur) zijn er inloopochtenden waar iedereen met vragen terecht kan. Telefoon: 0181-396841, www.solinternetcafe.nl

12/04/2009