Commissie Gelijke Behandeling

Nu online gids voor gelijke behandeling bij de werving- en selectieprocedure

04-12-2009

De Commissie Gelijke Behandeling (CGB) lanceert op 4 december een nieuwe website: de Werving- en selectiegids. De Werving- en selectiegids biedt informatie over de mogelijke valkuilen bij de verschillende stappen in het werving- en selectieproces. Daarnaast worden verschillende discriminatiethema's uitgelicht vanuit een P&O perspectief.

De Werving- en selectiegids is een website opgezet voor iedereen die verantwoordelijk is voor het personeelsbeleid van een organisatie: P&O-ers, zelfstandig ondernemers, HR-specialisten en arbeidsbemiddelaars. Maar de website geeft ook de sollicitant een helder beeld van zijn of haar rechten. De Werving- en selectiegids geeft antwoord op vragen als: kan ik een zwangere sollicitant weigeren? Hoe realiseer ik een divers personeelsbestand? Mag ik een moslima vragen haar hoofddoek af te doen? En wat betekent de gelijkebehandelingswetgeving voor mijn organisatie?

De Werving- en selectiegids is geen onderdeel van de algemene website van de CGB, maar is een zelfstandige voorlichtingsinstrument. Bij de ontwikkeling van de website zijn de Stichting van de Arbeid, de NVP, Expertisecentrum LEEFtijd en Art. 1 betrokken geweest. De website is ontwikkeld naar aanleiding van het grote aantal oordelen op gebied van werving en selectie en vragen van professionals. Voorop staat dat sollicitanten niet mogen worden achtergesteld of uitgesloten op basis van kenmerken die er niet toe doen voor de functie. De inhoud is gebaseerd op de gelijkebehandelingswetgeving, oordelen en adviezen van de GGB.

Klik hier om de Werving- en selectiegids te bezoeken.