Politie Rotterdam Rijnmond

Vrijdag 4 december 2009

* CONTROLE VERLICHTING
ROTTERDAM - De politie heeft woensdagochtend tussen kwart over zeven en kwart voor acht een verlichtingscontrole gehouden op de Mathenesserweg.
Fietsers zijn kwetsbare deelnemers in het verkeer. Daarom is het belangrijk dat juist fietsers goede verlichting voeren. Om deze reden is er een verlichtingscontrole gehouden. Tijdens deze controle zijn er zeven
bekeuringen uitgeschreven voor het niet voeren van fietsverlichting en één bekeuring voor het niet voeren van dimlicht.


* ZWAARGEWOND NA AANRIJDING OP ZEBRAPAD
VLAARDINGEN - Een 72-jarige Vlaardingse heeft donderdagmiddag zware verwondingen opgelopen nadat zij werd aangereden op een voetgangers oversteekplaats.
Rond half zes liep het slachtoffer over het zebrapad. Door nog onbekende oorzaak zag een 37-jarige automobiliste haar niet op tijd. Ze kon een aanrijding niet voorkomen. Het slachtoffer kwam met haar hoofd op de voorruit. Ze liep verschillende breuken in haar armen en benen op. Ook had ze verwondingen aan haar hoofd. Ze is door ambulancepersoneel naar het Vlietlandziekenhuis gebracht. De Vlaardingse automobiliste wordt verhoord. Onder andere door haar
verklaring moet duidelijk worden waardoor de aanrijding kon ontstaan. Het wegdek wordt onderzocht op verdere sporen.


* MAN GEWOND NA AANRIJDING
ROCKANJE - Een 22-jarige inwoner van Hellevoetsluis is donderdag gewond geraakt nadat hij werd aangereden door een auto. De jongeman reed op zijn bromfiets over de Voornelaan. Een 61-jarige
automobiliste uit Rockanje reed op diezelfde weg. Zij sloeg af in richting van de Baljuwlaan. Hierbij zag ze de bromfietser over het hoofd.
Hij kwam op de voorruit van de auto terecht. Bij deze val liep hij ernstig
letsel aan zijn been op.
Ambulancepersoneel heeft hem overgebracht naar het Zuiderziekenhuis. Hier is hij geopereerd.
De technische ongevallen dienst onderzoekt of het mogelijk is dat het zicht van de automobiliste door het slechte weer belemmerd wordt.
Slecht weer zoals regen en ijzel leidt ook tot een langere remweg. De
komende maanden zal de politie extra controleren op snelheid en verlichting om zo de verkeersveiligheid te verhogen.


* OPNIEUW JONGEREN AANGEHOUDEN NA MISHANDELING RET-PERSONEEL

ROTTERDAM HILLESLUIS - Politieagenten hielden donderdagavond vier jongens aan voor mishandeling en vernieling. Rond kwart over acht kregen surveillerende agenten de melding dat een groep jongeren lastig was in een tram ter hoogte van het Breeplein. Al snel werd duidelijk dat een paar van de tieners de trambestuurder mishandeld hadden.
Op het moment dat de agenten aankwamen bij het Breeplein waren de jongens weggelopen in de richting van de Randweg. Er werd direct een uitgebreid onderzoek ingesteld in de buurt. Ter hoogte van de Riederlaan zagen de agenten vier tieners lopen. RET medewerkers gaven aan dat deze jongeren behoorden tot de eerder genoemde groep.
Het Rotterdamse viertal (15-19) is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Zij zijn ingesloten in afwachting van het onderzoek.
De RET doet aangifte van mishandeling en vernieling.


* VUURWAPEN AANGETROFFEN BIJ PREVENTIEF FOUILLEERACTIE

ROTTERDAM VREEWIJK - Politieagenten hielden donderdagavond een 24-jarige Spijkenisser aan voor vuurwapenbezit. Bij een preventief fouilleeractie op metrostation Slinge kwam de verdachte met de roltrap naar beneden. Vervolgens werd hij staande gehouden door fouillerende agenten. Hierop gaf hij direct aan dat hij een vuurwapen bij zich droeg. De agenten hielden hem aan. Vervolgens werd hij aan een fouillering onderworpen. In zijn jas werd inderdaad een geladen handvuurwapen aangetroffen. De verdachte is overgebracht naar een politiebureau voor verhoor.


* AUTOMOBILIST AANGEHOUDEN NA ACHTERVOLGING

ROTTERDAM/CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Politieagenten van het district Oost hielden donderdagochtend een wegpiraat aan. De automobilist negeerde rond vier uur een stopteken van medewerkers van de KMAR. Zij waarschuwden hun politiecollega's. Alerte agenten zagen het genoemde voertuig rijden op de Zevenkampsering. Op het moment dat de verdachte de agenten opmerkte ging hij er opnieuw vandoor. Hij reed met hoge snelheid in de richting van de Hoofdweg. Na een achtervolging door Schollevaar werd de auto tot stilstand gedwongen op de
Operalaan. Na een korte achtervolging te voet werd de 27-jarige Rotterdammer aangehouden.
Hij is overgebracht naar een politiebureau. Hier bleek hij niet in het
bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Ook was hij al vier keer eerder
aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs. De Rotterdammer bleek onder invloed te zijn van alcohol. In zijn auto werd een kleine hoeveelheid cocaïne aangetroffen. Hij is ingesloten in afwachting van het verdere onderzoek.