Politie Gelderland-Midden

Politie zoekt man voor poging tot overval

Publicatiedatum: 4-12-2009 12:29:28

ARNHEM - Een nog onbekende man heeft donderdagavond 3 december geprobeerd om een winkel te overvallen op de Steenstraat in Arnhem. De man kwam rond 19.40 uur de winkel binnen en stelde een vraag aan de eigenaresse die in de winkel bij de kassa stond. Na even wat rondgekeken te hebben, kwam de man terug naar de kassa en haalde een steekwapen tevoorschijn en zei dat hij geld wilde. De vrouw schrok hiervan riep daarop naar een medewerkster, die elders in de winkel was, om de politie te bellen. De man maakte zich hierop uit de voeten en rende weg over de Steenstraat.

Het gaat om een man tussen de 40 en 50 jaar en tussen de 1,80 en 1,85 meter lang. Een Indonesisch type met een normaal postuur maar met iets ingevallen wangen. De man had een verzorgd uiterlijk en droeg een donkere pet zonder opschrift, en een donkere en dikke windjack tot op de heupen met een rits aan de voorzijde en zonder capuchon. De man sprak Nederlands met een buitenlands accent, sprak met een `dubbele tong' en rook naar alcohol. Opvallend was verder dat zijn linker oog erg rood was.

De politie komt graag in contact met mensen die op 3 december rond kwart voor acht 's avonds op de Steenstraat deze man gezien hebben, of een idee hebben wie het zou kunnen zijn. In dat geval vragen we u te bellen met 0900-8844.
(069181)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---