Deelgemeente Oud-West Amsterdam


Verkeerscirculatieplan

4 december 2009

In het programmaakkoord van 2006-1010 is een verkeerscirculatieplan aangekondigd. De raad heeft daarbj gekozen voor het opstellen van eeen compleet nieuw verkeerscirculatieplan, waarin de verkeerscirculatie van het hele stadsdeel in kaart wordt gebracht en -indien nodig- wordt getracht de bestaande aandachtspunten op te lossen.

Het ontwerp verkeerscirculatieplan

Eind 2008 is een enquete onder alle bewoners gehouden over de verkeersveiligheid en bereikbaarheid in Oud-West. Aanvullend zijn bewonersavonden en buurschouwen georganiseerd. Aan de hand hiervan is per buurt een lijst van veelgenomende aandachtspunten gemaakt, die voorgelegd is aan de buurtregisseurs en de verkeerscommissie. Aan hen is gevraagd of zij de aandachtpunten herkennen en of zij zelf op straat nog andere aandachtpunten zien.

In september 2009 heeft het stadsdeel een ontwerp verkeerscirculatieplan samengesteld en vrijgegeven voor inspraak. Belangstellenden konden van 30 september t/m 12 november 2009 per post en e-mail inspreken, ook zijn er inspraakavonden georganiseerd. Drie avonden die specifiek gericht op de straten of buurten waarvoor concrete voorstellen in het plan zijn opgenomen. Het gaat om de Kanaalstraat/ Nicolaas Beetsstraat, De Bellamybuurt en de Cremerbuurt. De vierde avond was een algemene bijeenkomst waar het hele plan op de agenda stond.

Verdere procedure

De inspraakperiode is op 12 november jl. beeindigd. Op dit moment wordt een inventarisatie gemaakt van de suggesties en deze worden verwerkt in een inspraaknota. Het ontwerp verkeerscirculaiteplan wordt hierop aangepast. Zodra het definitieve plan is ingedient voor bespreking in de raad wordt de inspraaknota vrijgegeven. Op 19 januari 2010 wordt over het voorstel gedebatteerd in de stadsdeelraad. Op 2 februari 2010 neemt de stadsdeelraad een besluit.