Hoogheemraadschap Delfland
Vrouwelijk talent naar de top

Hoogheemraadschap van Delfland ondersteunt initiatief meer vrouwen in topposities
Op vrijdag 4 december tekent het Hoogheemraadschap van Delfland als eerste waterschap het charter 'Talent naar de top'. Het charter is een initiatief dat streeft naar meer vrouwen in topposities. Delfland wil alle aanwezige talenten (mannen én vrouwen) de kans geven zich te ontplooien en steunt dit initiatief daarom van harte.

Dijkgraaf Michiel van Haersma Buma en directeur Esther Raats-Coster van stichting Talent naar de top ondertekenen charter `Talent naar de top'. Nederland is het eerste land waar vrouwen, organisaties én overheid zich samen inzetten om meer vrouwen aan de top te krijgen. De stichting Talent naar de top heeft hiervoor een charter opgesteld en vraagt organisaties deze overeenkomst te ondertekenen vanuit de overtuiging dat alle talent nodig is voor het behoud voor de kenniseconomie. "Een prima initiatief", vindt dijkgraaf Michiel van Haersma Buma. "Het Hoogheemraadschap van Delfland streeft naar een diverse samenstelling, waar ieder zijn of haar talenten kan ontplooien ongeacht achtergrond, cultuur, geaardheid, sekse of leeftijd. We willen graag meer vrouwelijk talent aan boord krijgen en behouden."

De ondertekening van het charter is vrijwillig. De partijen die het charter ondertekenen zeggen toe de komende jaren concrete maatregelen te nemen om de toestroom, doorstroom en behoud van vrouwelijk talent te bevorderen. Delfland gaat hiermee aan de slag. Binnen zes maanden worden concrete doelstellingen en een gerichte strategie bepaald. Een commissie van Talent naar de top toetst deze doelstellingen en blijft vervolgens kijken of er voldoende voortgang wordt geboekt.

Meer informatie over het charter 'Talent naar de top' en de ondertekening door het Hoogheemraadschap van Delfland is te vinden op www.talentnaardetop.nl.

Op de foto: dijkgraaf Michiel van Haersma Buma van Delfland en directeur Esther Raats-Coster van stichting Talent naar de top ondertekenen charter `Talent naar de top'.