Gemeente Soest

.

Herinrichtingwerkzaamheden op de begraafplaats aan de Veldweg

04 december 2009

In januari 2010 start de gemeente Soest met de volgende fase van de herinrichting van de algemene begraafplaats aan de Veldweg.

De gemeente streeft er namelijk naar om ook in de komende jaren ruimte te bieden voor begraven en het plaatsen van asbussen of uitstrooien van as. Hierbij wordt rekening gehouden met de steeds verdergaande verschuiving van begraven naar cremeren.

De visie op beheer en inrichting van de gemeentelijke begraafplaatsen in Soest is in 2007 door het college vastgesteld. In dit document is het eindbeeld van de begraafplaats aan de Veldweg beschreven en welke maatregelen er nodig zijn om dit te bereiken.

In het voorjaar van 2008 is de gemeente begonnen met het uitvoeren van de visie op beheer en inrichting van de gemeentelijke begraafplaatsen te Soest. Als eerste is gestart met de begraafplaats aan de Veldweg. De klinkerpaden zijn voorzien van zwaardere betonbanden, de opslagplaats is anders ingericht en er is een nieuw toegangshek geplaatst.

Werkzaamheden

Voor de fase die in januari start, staat het rooien van beplanting in de vakken 2, 5, 6, 7 én rondom het strooiveld op de planning. In voornoemde vakken worden hagen teruggeplaatst en rondom het strooiveld zal een bloemrijk assortiment worden geplant.

In de maand februari 2010 worden de werkzaamheden met betrekking tot het aanbrengen van nieuwe toplagen op de paden opgepakt, gelijk aan de paden in de vakken 9, 10, 11, 12 en 14.

Rond de grote rode beuk achter de aula zullen een zestal bomen worden gekapt, hierdoor kan de rode beuk volledig tot zijn recht komen. Voorts worden de kranen vervangen door nieuwe RVS watertappunten, waarbij nieuwe bloementafeltjes en prullenbakken geplaatst zullen worden.

In de periode van januari 2009 tot en met april 2009 is uitvoering gegeven aan de renovatie van de plantvakken in vak 9, 10, 11, 12 en 14.

De coniferen die over de graven groeiden of over andere bomen heen dreigden te groeien, zijn gerooid. Oude beplanting is verwijderd en de vakken zijn opnieuw ingericht met bloeiende heesters, vaste planten en andere plantsoorten.

Door deze werkzaamheden zijn de vakken nu beter herkenbaar en kunnen andere bomen doorgroeien, waardoor zij beter tot hun recht komen.

Voor eventuele vragen kunnen inwoners contact opnemen met de begraafplaatsadministratie (tel 035-6093141) óf de opzichter van de begraafplaats (035-6026297).