Gemeente Soest

.

Slotbijeenkomst project aanpak wortelopdruk

04 december 2009

Op 11 december wordt het project aanpak wortelopdruk feestelijk afgesloten door Wethouder Teun Middelkoop en Madelon de Graaff van Stichting Cliëntenbelang WMO Soest.

De afsluiting van het project vindt 's morgens om 11.00 uur plaats in de Veenbesstraat ter hoogte van de Open Hof in de wijk Smitsveen.

In juni van dit jaar is de gemeente begonnen met het project aanpak wortelopdruk. Op basis van meldingen die bewoners hebben gedaan bij het meldpunt woonomgeving, een overzicht verstrekt door stichting cliëntenbelang WMO Soest en een inventarisatie is een lijst ontstaan van 75 straten waar aanpak van wortelopdruk urgent was.

In deze straten zijn honderden plekken waar boomwortels de bestrating omhoogduwen aangepakt en is de bestrating weer zo begaanbaar mogelijk gemaakt. Om dit project op een feestelijke wijze af te sluiten zal er een ludieke afsluiting plaats vinden en wordt een blijvende herinnering achtergelaten in de Veenbesstraat.

Na het afronden van dit project blijft de gemeente doorgaan met het aanpakken van problemen met de begaanbaarheid van straten en stoepen. Bewoners kunnen hier ook nog steeds melding blijven maken. Meldingen kunnen worden gedaan bij het meldpunt Woonomgeving op telefoonnummer 035 6093666.