Rechtbank Amsterdam


20 jaar gevangenisstraf voor moord op 12-jarig meisje

Amsterdam, vrijdag 4 december 2009 - De rechtbank Amsterdam heeft vandaag de verdachte van de moord op Robienna R. veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 jaar.

De rechtbank is tot deze straf gekomen omdat het gaat om een gruwelijke moord. De verdachte was gefrustreerd over het einde van zijn relatie met de moeder van het slachtoffer en heeft een jong meisje, dat nog aan het begin van haar leven stond, van het leven beroofd. Daarmee heeft hij ook een moeder haar enig kind ontnomen en op die manier ook haar leven verwoest. De moord is op afgrijzenwekkende en bloedige manier uitgevoerd en heeft grote beroering gewekt in de directe omgeving van Robienna en in de samenleving als geheel. De verdachte was volgens gedragsdeskundigen volledig toerekeningsvatbaar.

De officier van justitie had 25 jaar gevangenisstraf geëist voor de moord op Robienna en poging tot doodslag op haar moeder tezamen. De rechtbank acht alleen bewezen dat verdachte Robienna opzettelijk van het leven heeft beroofd. Over het gevecht dat daarna ontstond hebben de moeder en verdachte tegengestelde verklaringen afgelegd. De rechtbank kan niet met voldoende zekerheid vaststellen wat er is gebeurd en spreekt de verdachte vrij van poging tot doodslag op de moeder.

LJ Nummer

BK5327
Zie het origineel

Bron: Rechtbank Amsterdam Datum actualiteit: 4 december 2009 Naar boven