Rijksvoorlichtingsdienst

Uitzending Landelijke Bijzondere Bijstand naar Bon Futuro

Komend weekend worden medewerkers van Landelijk Bijzondere Bijstand (LBB) van Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) uitgezonden naar de Bon Futuro-gevangenis te Curaçao om daar te gaan ondersteunen bij beveiliging van deze inrichting.

De DJI-medewerkers worden ingezet in het kader van het verbetertraject Bon Futuro. In juni heeft staatssecretaris Bijleveld van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties samen met staatssecretaris Albayrak van Justitie en de minister van Justitie van de Nederlandse Antillen een samenwerkingsovereenkomst getekend om de komende drie jaar intensief te gaan samenwerken om de situatie in de Bon Futuro te verbeteren en er voor te zorgen dat de inrichting gaat voldoen aan internationale normen. Eerder dit jaar werd in dit kader al een managementteam van DJI uitgezonden.

De dertig LBB'ers worden komende weken gefaseerd uitgezonden naar Curaçao. Ze worden om de zes weken gerouleerd. In totaal zal de LBB voor een periode van een half jaar binnen Bon Futuro actief zijn. De LBB'ers zullen worden ondergebracht op marinierskazerne Suffisant.

De kosten van de ondersteuning worden gedekt uit middelen die staatssecretaris Bijleveld eerder ter beschikking heeft gesteld voor de uitvoering van het Plan Veiligheid Nederlandse Antillen.