Gemeente Leidschendam-Voorburg


Geslaagde bijeenkomst Jeugd in beeld

bijeenkomst Jeugd in beeld 4 december 2009 Op woensdag 2 december presenteerde de gemeente Leidschendam-Voorburg de bevindingen van het rapport Jeugd in beeld Jeugdmonitor Leidschendam-Voorburg 2008 aan de bestuurders en beleidsmedewerkers werkzaam in de jeugdketen. Deze bijeenkomst was tevens het startsein voor het nieuwe jeugdbeleid.

Na een openingswoord door wethouder Astrid van Baalen en twee presentaties van medewerkers van de afdeling JOS, werd in kleine groepen gediscussieerd over de zes gepresenteerde themas aan de hand van fictieve persberichten uit 2014. Het bleek een geslaagde bijeenkomst waarbij de partners en de gemeente samen hebben nagedacht over oplossingen voor een breed scala aan uitdagingen en over het sluitend krijgen van de jeugdketen.

Dit was de eerste keer dat de afdeling JOS een Jeugdmonitor heeft laten samenstellen. Na deze nulmeting zal de jeugdmonitor periodiek worden herhaald, zodat trends zichtbaar worden, effecten kunnen worden gemeten en input gecreëerd wordt voor nieuw beleid. Het rapport Jeugd in beeld Jeugdmonitor Leidschendam-Voorburg 2008 zal bij de andere afdelingen beschikbaar worden gemaakt. Mocht je zelf een kopie willen ontvangen of vragen hebben, kun je contact opnemen met Laura Tolen (tel. 9196 of lj.tolen@leidschendam-voorburg.nl).