FNV Bondgenoten

Betonbazen krijgen verdiende duw van Sint en Piet

Bazen in de betonindustrie zijn de weg kwijt en hebben hulp nodig om tot een fatsoenlijke cao te komen. Aanstaande maandag staat hulp op de stoep. FNV Bondgenoten heeft 1800 duwtjes in de goede richting verzameld voor de werkgevers en brengt die maandag in gezelschap van Sint en Piet langs bij de werkgeversorganisatie BFBN in Woerden.

Onderhandelingen voor de cao betonproductenindustrie zijn volkomen vastgelopen. De werkgevers zijn uit het overleg weggelopen en hebben zich teruggetrokken op hun hoofdkantoor in Woerden.

FNV Bondgenoten heeft de verloren tijd benut door in het hele land de stemming bij het personeel te peilen. De boodschap is overduidelijk. "De bezwaren tegen dit kille cao-voorstel klonken overal hetzelfde. Zulk protest heb ik nog niet eerder gezien in deze sector", legt bestuurder Piet Janssen van FNV Bondgenoten uit. Janssen denkt dat het signaal in de ivoren toren van Woerden luid en helder zal overkomen.

De werkgevers, verenigd in de BFBN, bieden een zeer lage loonsverhoging van een half procent, maar eisen in ruil nog meer flexibel werken, tot 10 uur per dag. Extra overwerkvergoedingen komen niet in dat plaatje voor. Ziekengeld wordt omlaag geschroefd van 100 naar 90 procent. Bij slapte willen de werkgevers zelfs dat het personeel voor eigen rekening thuisblijft.

Verwerpelijk, noemt FNV Bondgenoten het cao-voorstel.