Gemeente Teylingen

onderscheiding voor mr. J.C.G.M. Bakker

Koninklijke onderscheiding voor mr. J.C.G.M. Bakker

04 december 2009

Dinsdagavond 1 december 2009 kreeg de heer mr. J.C.G.M. Bakker uit Voorhout een koninklijke onderscheiding uitgereikt. De uitreiking vond plaats in een besloten bijeenkomst ter gelegenheid van de viering van het 12,5 jarig jubileum van de heer Bakker als algemeen econoom in het Bisdom Rotterdam en lid van het Diocesaan Bestuurscollege. De heer Bakker werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Bakker ontving de onderscheiding onder meer voor de voorbeeldige wijze waarop hij zijn werkzaamheden als algemeen econoom in het Bisdom Rotterdam en als lid van het Diocesaan Bestuurscollege verricht. Tevens zet hij zich al sinds 1975 in met diverse (bestuurlijke) activiteiten, al dan niet gerelateerd aan zijn hoofdfunctie, voor het kerkelijk leven en voor diverse andere maatschappelijke terreinen:


- op het terrein van het kerkelijk leven voor o.a. de parochie St. Bartholomeus te Voorhout, de Raphaƫlstichting te Den Haag, de Begraafplaats Laurentius te Rotterdam en de Nationale Raad voor Liturgie te Den Bosch;


- op andere terreinen onder meer voor de Historische Kring te Voorhout, de Monumentencommissie Teylingen en de Stichting Katholiek Onderwijs Voorhout;


- vanuit zijn hoofdfunctie in bestuurlijke functies voor het Economencollege van de r.k. kerk in de Nederlandse Kerkprovincie en voor de Raad voor Economische Aangelegenheden van het Pauselijk Nederlands College te Rome.

In 2003 is de heer Bakker in Rome benoemd tot Commandeur met ster in de Pauselijke Orde van de Heilige Gregorius de Grote. In 2004 is hij toegelaten als Ridder tot de Ridderorde Heilig Graf van Jeruzalem. In 2005 ontving hij het Oecumenische Commandeurskruis met Ster in de Orde van de heilige Birgitta van Zweden.

Groepsfoto J. Bakker

Groepsfoto

Nieuwe afvalcontainers