Politie Gelderland-Midden

Vuurwerkcontrole bij de grens

Publicatiedatum: 4-12-2009 15:53:30

ZEVENAAR - De politie Gelderland-Midden heeft donderdagavond 3 december op vier locaties aan de grens met Duitsland een vuurwerkcontrole gehouden. De controle werd uitgevoerd in samenwerking met de Douane, Belastingdienst, VROM, Koninklijke Marechaussee en Rijkswaterstaat.

Honderden bestuurders werden aan een controle onderworpen op de A12 bij Zevenaar, de Emmerichseweg in Babberich, op de Spijksedijk in Spijk en tot slot op de Eltenseweg in Lobith. Tussen 18.00 en 22.00 uur controleerde de politie in samenwerking met haar partners bij de verschillende grensovergangen op het invoeren van illegaal vuurwerk. Daarnaast werden uiteraard alle andere overtredingen in de controle meegenomen.

Grote partijen vuurwerk werden niet aangetroffen, bij enkele bestuurders werd in totaal een `handvol' strijkers en kanonslagen aangetroffen die betiteld kunnen worden als illegaal. De overtreders kregen hiervoor een proces-verbaal en het vuurwerk waren ze kwijt.

Daarnaast werd gebruik gemaakt van ANPR (Automatic Numberplate Recognition) een apparaat dat razendsnel kentekens kan uitlezen en raadplegen in diverse bestanden. Dat leverde een aantal treffers op, zoals achterstallige boetes. Een bedrag van 1000 euro kon daarbij worden geïnd door de Parketpolitie.

Bij de controle werden ruim vijftig politiemensen ingezet.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---