Politie Hollands Midden

Politieberichten regio Leiden 4 december 2009

Leiden Gewapende overval bij speelgoedwinkel

Vrijdag 4 december vond even na 07.30 uur een gewapende overval plaats bij een speelgoedwinkel aan de Haarlemmerstraat. Een medewerker werd aan de achterzijde van het pand aan de Van der Werfstraat door twee gemaskerde mannen met een vuurwapen bedreigd. Uit de winkel werd een geldbedrag gestolen waarna de mannen er rennend vandoor gingen in onbekende richting. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Een politieauto die met zwaailichten op weg was naar deze melding kwam op de kruising Plesmanlaan met de Vondellaan in botsing met een bestelbus. De agent reed over de Plesmanlaan in de richting van het Stationsplein toen de bestelbus van rechts bij de verkeerslichten het kruisingsvlak opreed. Door hard te remmen en uit te wijken naar links probeerde de agent de bus te ontwijken, maar raakte de bus nog met de rechter achterzijde. De politieauto kwam tegen een verkeerspaal op de middenberm tot stilstand. De verkeersdienst doet onderzoek naar de aanrijding.

Leiden Hennepkwekerij in woning

De pollitie heeft vrijdagmorgen 4 december een hennepkwekerij in een woning aan de Maria van Gijzensteeg aangetroffen. De politie kreeg deze morgen een anonieme tip over een vermoedelijke kwekerij in de woning. De politie is de woning binnengegaan en trof inderdaad een hennepkwekerij met 663 planten aan. De planten en de benodigde apparatuur zijn in beslaggenomen en worden vernietigd. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de hennepkwekerij.

Tip de politie

De politie vraagt vermoedens over de aanwezigheid van hennepkwekerijen altijd uit te spreken. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op branden en waterlekkages aanwezig. Daarnaast verbruikt een in werking zijnde hennepkwekerij veel stroom en vaak wordt de stroom dan ook illegaal afgetapt. Dit kost de energiebedrijven en dus ook de maatschappij veel geld, zij zijn daarom ook getergd om hennepkwekerijen op te doeken. Indien u wel informatie heeft, maar anoniem wenst te blijven kunt u contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem, 0800 - 7000.

Alphen aan den Rijn Schennispleger aangehouden

De politie heeft vrijdagmorgen, 4 december, een 36-jarige Alphenaar aangehouden op verdenking van het plegen van schennis. De politie kreeg een melding dat een man zichzelf bevredigde in een textielwinkel op de Herenhof. De bedrijfsleider sprak de man aan en belde de politie. Meerdere agenten hebben uitgekeken naar de man. Terwijl ze in de omgeving uitkeken naar de man, kwam er een tweede melding over schennispleging in een supermarkt. Een getuige zag de man in een auto stappen en noteerde het kenteken. Agenten zag de auto op de Lijsterlaan rijden en hielden de bestuurder staande op het Aarplein. Omdat de man naar alcohol rook werd er een blaastest afgenomen. Deze gaf een resultaat van 390 ug/l. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.



Politie Hollands Midden