KNHS

World Reining Masters: Brons in restricted division voor Young 4 december 2009
Rieky Young tijdens het WK Reining

OKLAHOMA CITY (KNHS) - Tijdens de World Reining Masters in Oklahoma City (USA)heeft Rieky Young (Vorstenbosch) brons gewonnen in de restricted division. Young scoorde 216,5 met de elfjarige Cowboy Smarts. Dit betekent dat ze net als vorig jaar het podium mocht beklimmen in Oklahoma ( in 2008 won Young zilver bij de restricted division). Rudi Kronsteiner (Oostenrijk) werd voor de derde maal op rij eerste met Smart Spook met een score van 224, gevolgd door Bernard Fonck (Belgie) met Great Sun Burst met een score van 221.

De restricted division geldt voor ruiters uit landen die in de WEG van Aken niet in de top vijf stonden. In de open division eindigde Young als zevende.

Speciaal voor de Masters kreeg Young het paard Cowboy Smarts van de bekende Amerikaanse fokker en eigenaar Jim R Babcock in buikleen. Cowboy Smarts is een zoon van de multi-million-dollar hengst Smart Chic Olena.

De wissel van Young liep niet helemaal perfect, maar de combinatie kon zich goed laten zien op de andere onderdelen en dus ' plussen'. Young was de enige Nederlander die deel mocht nemen aan de World Reining Masters en kan tevreden terugkijken op deze goede prestatie.

De World Reining Masters kan gezien worden als een van de hoogtepunten van het reiningseizoen, waar de sterkste reiningruiters per land volgens de FEI rankings bij elkaar komen om te strijden om het goud, zilver en brons en een grote prijzenpot.

Klik hier voor de uitslagen van de World Reining Masters FEI restricted division
Klik hier voor de uitslagen van de World Reining Masters FEI open division
Klik hier voor een filmpje van de winnaar Kronsteiner