Gemeente Harenkarspel


Voormalig brandweerman Cees Arensman overleden

De heer Cees Arensman (72) uit Dirkshorn, voormalig commandant van de vrijwillige brandweer van gemeente Harenkarspel, is op dinsdag 1 december overleden. Het gemeentebestuur van Harenkarspel heeft met verdriet kennis genomen van dit bericht.

Cees Arensman was gedurende zeven jaar brandweercommandant van de voormalige gemeente Harenkarspel. Hij nam op 14 juni 1990 afscheid in deze functie, in de periode dat zijn gemeente samengevoegd werd met de gemeenten Sint Maarten en Warmenhuizen tot de nieuwe gemeente Harenkarspel.

Cees Arensman werd op 21 april 1970 in gemeente Harenkarspel als brandwacht aangesteld. Op 1 mei 1983 nam hij het brandweercommando over van Jacob de Goede. Bij zijn afscheid op 14 juni 1990 droeg hij de functie aan de nieuwe commandant Willem Heman. Als buitendienstmedewerker en commandant was Cees Arensman tot die tijd fulltime in dienst voor de gemeente Harenkarspel.

Voor de gemeentelijke brandweer heeft Arensman zich ingezet voor de verbetering
van de werkomstandigheden en studiemogelijkheden van de brandweermensen. Op zijn initiatief ging de brandweer over tot aanschaf van alarmontvangers en werd de bereikbaarheid van waterwinning verbeterd. Cees Arensman wordt herinnerd als een groot stimulator binnen het brandweerteam.

Met het overlijden van Cees verliest gemeente Harenkarspel een respectabel en gewaardeerd mens.

Vanwege zijn verdiensten voor de maatschappij ontving Cees Arensman de eremedaille in goud, verbonden aan de Orde van Oranje Nassau.

Gemeente Harenkarspel
Gemeentehuis :
Oostwal 2,
1747 EZ Tuitjenhorn
Postbus 10,
1749 ZG Warmenhuizen
Telefoon 0226-396600