Watersportverbond - KNWV

Grote opkomst bij oprichting Platform

vrijdag 4 december 2009

Afgelopen dinsdagavond waren in het Huis van de Sport ruim 90
organisaties vertegenwoordigd bij de oprichting van het Platform voor Klassenorganisaties en Wedstrijdgevende Verenigingen.

Tijdens de bijeenkomst werd door Rob Franken (Bestuurslid
Wedstrijdsport) uitleg gegeven binnen welke kaders het platform opgezet kon worden, welke plaats het in de organisatiestructuur zou krijgen op welke wijze de wensen en behoeftes van de
klassenorganisaties en wedstrijdgevende verenigingen door zal kunnen klinken in het wedstrijdsportbeleid.

Maar ook de zaal kwam aan bod. Samengevat kan gezegd worden dat niemand zat te wachten op formele structuren, vertegenwoordigingen of een extra bestuurlijke laag. Men wilde vooral op een pragmatische wijze concrete problemen aanpakken.

De aanwezigen kregen ook een inkijkje in het verleden, maar de aanwezige twintigers maakten meer indruk. De overwegend vergrijsde aanwezigen leken allen te beseffen dat de onbevangenheid van de jongere generaties wel eens tot goede oplossingen kan leiden.

Tenslotte werd iedereen uitgenodigd om de drie grootste ergernissen op organisatorisch gebied op te schrijven en drie maatregelen te noemen die noodzakelijk zijn om de wedstrijdzeilerij krachtig te stimuleren. Ongeveer acht personen wierpen zich tenslotte op om met deze gegevens aan de slag te gaan.