Gemeente Heerhugowaard


Inzendtermijn enquête mantelzorg verlengd

De inzendtermijn voor de enquête mantelzorg in Heerhugowaard is verlengd tot 15 december.

De gemeente heeft onlangs vragenlijsten verstuurd naar iedereen die bij de gemeente bekend staat als zorgvrager, met het verzoek deze voor 5 december te retourneren. Omdat deze termijn te kort kan zijn, is de inleverdatum op tien dagen later gesteld.
De enquête is bedoeld om mantelzorgers te achterhalen en te kijken hoe zij het beste kunnen worden begeleid en ondersteund. Slechts een klein gedeelte is bij de gemeente bekend. Sommigen zijn aan hun extra zorgtaken zo gewend geraakt, dat ze niet beseffen dat ze mantelzorger zijn en aanspraak kunnen maken op bepaalde voorzieningen. Die kunnen bijvoorbeeld bestaan uit praktische adviezen, contact met lotgenoten of een verwenbon.
De vragenlijsten zijn verzonden in samenwerking met Steunpunt Mantelzorg (Humanitas) en WonenPlus Heerhugowaard (Kern8). Wie nog geen bericht heeft ontvangen, kan telefonisch contact opnemen met Judith van Ophem: 06-36353063 of via e-mail:
mantelzorgondersteuninghhw@gmail.com

Met mantelzorgers wordt iedereen bedoeld die zich meer dan acht uur per week, langer dan drie maanden, onbetaald met de zorg voor een naaste bezighoudt. Dat kan bijvoorbeeld de zorg voor ouderen, psychiatrische patiënten, gehandicapten of chronisch zieken zijn. Meestal gaat het om een partner of familielid maar het kan ook een vriend of buurman zijn. Die zorg komt naast de normale, dagelijkse taken van de mantelzorger.

4-12-2009